Haberler

"Sivas Sanıkları, Yananlar Kadar Masum"

Güncelleme:

Sivas olayları Meclis'te tansiyonu yine yükseltti. AK Parti ve CHP milletvekilleri tartıştı.

Meclis Genel Kurulu'nda CHP'nin, "Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesiyle" ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

CHP İzmir milletvekili Hülya Güven, Sivas davasının zaman aşımı dolayısıyla düştüğünü hatırlatarak sanık avukatlarının ödüllendirildiğini savundu.

"ERDOĞAN'IN SİVAS KARARINA TEPKİSİNDEN SONRA ALEVİLER'İN EVLERİNİN İŞARETLENMESİ BAŞLADI"

Mahkemenin zaman aşımı kararını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayırlı olsun" diye değerlendirdiğini de hatırlatan Güven, "Bu açıklamadan sonra Aleviler'in evlerinin duvarlarına işaret konuldu" dedi.

"YARGILANANLAR, YANANLAR KADAR MASUM"

Bunun üzerine AK Parti İzmir milletvekili Ali Aşlık, Sivas olaylarının Türkiye'ye dışarıdan dayatıldığını söyledi ve "Orada yapılan yanlışlığı en az sizin kadar kınıyorum ama orada yargılananların büyük bir kısmı, orada yananlar kadar masumdur" dedi.

Aşlık, genç bir avukatken ilk duruşmaya katıldığını ancak dayatılan senaryoları gördükten sonra ikinci duruşmaya girmediğini belirtti.

"SİVAS'IN AVUKATI ÖDÜLÜNÜ ALMIŞ, MİLLETVEKİLİ OLMUŞ"

CHP milletvekilleri, Aşlık'ın konuşmasına tepki gösterirken CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, "AKP'nin kürsüye çıkardığı hatip, Sivas katliamının avukatı. Ödülünü alıp milletvekili de olmuş" diye konuştu. .

"HEPSİ DERİN MAHFİLLERİN İŞİ, ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"

AK Parti grup başkan vekili Nurettin Canikli, AK Parti yetkililerinin Sivas'ın, Maraş'ın, Başbağlar'ın katliam olduğu defalarca söylediklerini dile getirdi.

Sivas olaylarından dolayı AK Parti'ye doğrudan veya dolayılı bir suçlama yönetilmesinin insafla bağdaşmayacağını söyleyen Canikli, şöyle konuştu:

"Biz gerçek anlamda faillerin bulunması için çalışıyoruz. Bunların hepsi derin mahfiller tarafından gerçekleştirilmiştir. Darbelerin araştırılması için komisyon kuruldu. Bunların nasıl kesiştiğini önümüzdeki dönem hep birlikte göreceğiz"

ÖNCE "İNTİKAM EVİ" DEDİ, SONRA GERİ ALDI

Bu arada AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin, CHP'li Köse'nin "intikam evi" şeklinde bir cümle sarf ettiğini anımsatarak "Asla ve asla intikam duygularıyla yaşamadık ve yaşamayacağız" diye konuştu.

CHP grup başkan vekili Akif Hamzaçebi, Sivas'ta anma etkinliklerine AK Parti'li bakan ve milletvekillerinin katılmadığını ifade ederek "Eğer siz gerçekten Sivas'ın katliam olduğunu ve tarihimize acı bir olay olarak geçtiğini içselleştirmiş olsaydınız o acıyı orada paylaşırdınız" dedi.

Hamzaçebi, Köse'nin dil sürçmesiyle "intikam evi" dediğini ve bunu, konuşmasının sonunda açıkladığını da dile getirdi.

CHP'nin grup önerisinin kabul edilmemesinin ardından CHP'li milletvekilleri alkışlarla karara tepki gösterdi.

Kaynak: AA / Politika

Tufan Köse Ali Aşlık Ak Parti Sivas Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title