Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Rusya, ortaklarına eşitlik temelinde ilişkiler sunuyor

Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Batılı ülkelerin aksine ortaklarına eşitliğe dayalı ilişkiler sunduğunu söyledi. Lavrov, Rusya'nın küresel çaptaki bölgesel entegrasyon birlikleriyle yakın ilişkiler geliştirdiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Batılı ülkelerin aksine ortaklarına eşitliğe dayalı ilişkiler sunduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Uluslararası Rusofil Hareketi'nin ikinci kongresinde önemli açıklamalarda bulundu. Rusya'nın Batı'nın aksine dünya genelindeki ortaklarıyla eşitliğe dayalı ilişkiler kurduğunu ifade eden Lavrov, Rusya'nın küresel çaptaki bölgesel entegrasyon birlikleriyle yakın ilişkiler geliştirdiğini söyledi. Lavrov, "Batı'nın kontrol ettiği uluslararası kalkınma yapıları aracılığıyla uygulamaya çalıştığı politikaya yapıcı bir alternatif olarak bu ilişkileri eşit ve karşılıklı fayda temelinde geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Moskova'nın müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte daha adil, çok kutuplu bir dünya düzeni kurmak için çalışmayı sürdüreceğini belirten Lavrov, dünyadaki kültürel çeşitliliği dikkate alarak yalnızca seçkin sınıfın değil tüm insanlığın refahını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sergey Lavrov Rusya Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title