Haberler

Plan ve Bütçe Komisyonunda HDP'lilerin Yerleri Boş Kaldı

Güncelleme:

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda HDP'li milletvekillerinin tutuklanması tartışıldı. Komisyon çalışmaları sırasında HDP milletvekillerinin sıraları boş kalması dikkat çekti.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil HDP'li vekillerin tutuklanmasının ardından HDP grubu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul ve komisyon çalışmalarına katılmama kararı almıştı. İlk uygulamaya bugün geçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda HDP'li vekillerin sıralarının boş olduğu görüldü.

VEKİLLERİN TUTUKLANMASI TARTIŞILDI

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin tutuklanması tartışıldı. Komisyonunda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, hükümetin 15 Temmuz'u fırsat bilip muhalefeti susturmaya çalıştığını öne sürerek, "Ağzını açan herkesin bir şekilde terör ve terör örgütlerini destekleme parantezine alınarak, susturulmaya çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Üyeler, milletvekilleri baskı altında konuşamıyorlar" ifadelerini kullandı.


Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ise Bekaroğlu'nun sözlerinin usulle alakası olmadığını söyledi.

"NİÇİN TUTUKLU YARGILIYORSUNUZ?"

Bekaroğlu, kendini baskı altında olduğunu hissettiğini kaydederek, "Eğer bir milletvekili yargılanacaksa, yargılanacaktır. Niçin tutuklu yargılıyorsunuz? Tutuksuz yargılanması esastır. Suç işlediği ispat edilmemiştir. Milletvekilimi suç işlediği ispat edilene kadar görevini yapmaya devam etmelidir. Milletvekillerinin muhalefet görevini yapmaları engelleniyor" şeklinde konuştu.

Bilgiç'in, Bekaroğlu'na müdahale etmesi üzerine CHP milletvekilleri itiraz etti.

TÜRKEŞ: YARGIYA KARIŞMAMIZI MI İSTİYORSUNUZ?

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise, Başbakan Yıldırım'ın Olağanüstü Hal'in hükümetin uygulamaları ile sınırlı kalacağını ifade ettiğini hatırlatarak, "Milletvekilleri tutuklanmasına ilgili konuda tenakuz var. Herhangi vatandaş gibi ifade vermeye gitmeleri gerekiyor. MHP Lideri çağrıldı, gitti. Onlar da gitseydi, Türkiye'de bunlar yaşanmayacaktı. Yani burada sistemi karıştırmaya kalktıklarına niye göz ardı ediyoruz da hukuk herkese eşit uygulanmakta, buna bile CHP milletvekili Bekaroğlu itiraz ediyor, rahatsız oluyor? Yargıya karışmamızı mı istiyorsunuz?


Cumhuriyet gazetesi olayında da şimdi söyleyemeyeceğim ama bir kapalı toplantıda biz bilgi talep ettik. Yargı bağımsız yürüyor ve uygulamaları var. Ama bunun siyasi yansımaları hükümetin üzerine gelmektedir" değerlendirmesini yaptı.

HDP'Lİ VEKİLLERİN SIRALARI BOŞ KALDI

Komisyon çalışmaları sırasında HDP milletvekillerinin sıraları boş kalması dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Süreyya Sadi Bilgiç Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title