Haberler

Özdağ'dan İngiliz muhabiri şoke eden soru: Gece evine dönerken tecavüze uğrar mıyım diye korkmak ister misin?

Güncelleme:

Son dönemde mültecilerle ilgili yaptığı açıklamalarla büyük tartışma yaratan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İngiliz medyasına konuştu. "Türkiye'de çok sorun var ve mülteci krizi en büyük problem. Bu sadece ulusal güvenlik sorunu değil, şu an yaşanan ekonomik krizin de en önemli sebeplerinden birisi" diyen Özdağ'ın muhabir Louise Callaghan'e yönettiği "Memleketinde gece geç saatte evine dönerken tecavüze uğrar mıyım diye düşünmek ister misin?" sorusu röportaja damga vurdu.

Zafer Partisi'nin lideri Ümit Özdağ'ın, İngiliz medyasına yaptığı konuşma gündem yarattı. Ülkenin en çok okunan gazetelerinden biri olan Sunday Times'a konuşan Özdağ ile ilgili kapsamlı bir haber yayınlandı.

"SURİYELİ VE AFGANLAR KORKU İÇİNDE YAŞIYOR"

Gazetenin Türkiye muhabiri Louise Callaghan'a konuşan Özdağ'ın röportajıyla ilgili gazete şu yorumu yaptı; "Türkiye'de yeni bir siyasi parti, ekonomik kriz için mültecileri suçlarken Suriyeli ve Afganlar korku içinde yaşıyor. Yıllar boyunca Ümit Özdağ Türkiye siyasetindeki bir demagogdu, Türk insanının saflığına odaklanan bir milliyetçiydi. Şimdi Türkiye ekonomisi krizin içindeyken ve kamunun milyonlarca mülteciye karşı bakışı değişirken, yeni bir mesajla destek topluyor: Her birini geldikleri yerlere geri gönderin. Her birini."

"ZAFER PARTİSİ BÜYÜK BİR ETKİ YARATMAYA BAŞLADI"

The Times, "Özdağ ve ufak ama yükselişe geçen Zafer Partisi büyük bir etki yaratmaya başladı ve daha büyük partileri de yabancı karşıtı sosyal medya kampanyalarına çekmeye başladı. Bu kampanyalarda Türklerin yaşadıkları zorluklara yumuşak hedef gösterdi" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'DE MÜLTECİ KRİZİ EN BÜYÜK PROBLEM"

İstanbul'da gazeteye konuşan Özdağ, "Türkiye'de çok sorun var ve mülteci krizi en büyük problem. Bu sadece ulusal güvenlik sorunu değil, şu an yaşanan ekonomik krizin de en önemli sebeplerinden birisi" dedi. Gazete, üniversitede ders veren Özdağ'ın İngilizcesinin iyi olduğuna da dikkat çekti.

"SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI PAYLAŞIM REKORU KIRIYOR"

Makalede Özdağ'ın sosyal medyadaki etkisinin de giderek arttığı belirtildi. Makalede, "Her ne kadar partisi geçen yıl kurulmuş olsa ve sadece anketlerde yüzde 1.5 oy alsa da Özdağ'ın etkisi artıyor. Sosyal medya platformları düzenli olarak paylaşım rekoru kırıyor" ifadelerine yer verildi.

"AKŞAM SOKAKTA YÜRÜRKEN TACİZE UĞRAMAK İSTER MİSİN?"

Özdağ'ın popülist sağcı duruşunun Avrupa genelinde de yayıldığına dikkat çekilirken Özdağ gazeteciye, "Akşam sokakta yürürken tacize uğramak ister misin? Memleketinde gece geç saatte evine dönerken endişeli olmak ve acaba tecavüze uğrar mıyım diye düşünmek ister misin" diye sordu. Özdağ'ın röportaj boyunca bazı iddialarda bulunduğu ve bu iddiaların ise istihbarat kaynakları olduğunu dile getirdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Ümit Özdağ Göçmen Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (18)

Kamil Buyrat:

Multeciler üzerinden siyaset yuh size ! Krizin asıl sebebi dünya bankasında yükselen faiz ve petrol fiatlari. Hem zavallı hem cahiller Turkiye sizin gibiler yüzünden bir gün Türkiye Afganistan Suriye Irak olacak göreceğiz sizi ve sizin gibileri

75
349
yanıtYanıtla
Ayhan Tufan:

Kamil sen 8 milyon suriyeliyi evine al onlara bak!!!!

yanıt0
yanıt2
Duran Kurt:

Türk yurdu devşirmelerle doldurulamaz Türk milleinin sesi oldun iyi ki varsın ÜMİT ÖZDAĞ

316
93
yanıtYanıtla
Okan Kocabas:

Ümit Özdağ gerçek Milliyetcidir. Ülkesini insanlarını düşünmek kafatasçılık değil Vatandaşlık görevidir.

310
95
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Aslinda benim de dusuncelerimi konusurken denk geldim bir kac sefer..

yanıt42
yanıt4
Mert Paşa:

Arkandayız Sayın Özdağ

324
78
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Bazı siyasetçiler gerçekleri söylemekten kaçınır,helal olsun Sayın Özdağ,a

293
52
yanıtYanıtla
ismail bey :

Bizim gönlümüzle vermediğimiz ekmeği yiyenede, yedirenede hakkımızı haramdır.. Suriyeliler Müslüman felanda pek değil. Bize gelenler, suriyenin haydut takımı..

277
40
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Ümit Özdağ halkın sesi olmuş bir parti lideridir ! halkı dinleyen sorunlarını dinleyen başka bir parti lideri yok ! diğerleri dinliyormuş gibi gözükseler de çok yapmacıklar fasa fisolar hepsinin dertleri sadece oy alabilmek ve de şahsi siyasi kariyerlerini koruyabilmek !

205
88
yanıtYanıtla
sertan:

Kendi ulkemizde guven icinde dolasmak vatandaslik hakkimizdir..Devlet vatandasinin mal ve can guzenligini korumak zorundadir..Eger aksi olursa orman kanunlari gecerli olur, ozaman kimse huzur icinde olamaz..

219
21
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title