Haberler

Osman Kavala tutukluluğunun 2000. gününde paylaştığı mesajda 14 Mayıs'ı işaret etti

Güncelleme:

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbete mahkum edilen iş insanı Osman Kavala, tutukluluğunun 2000'inci gününde avukatları aracılığıyla bir mesaj yayımladı. Kavala, "14 Mayıs'tan sonra yargıda ve tüm kamu kurumlarında hukuk ilkelerine, insan haysiyetine ve insan haklarına saygı gösteren bir anlayışın hakim hale geleceğini ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı eylemlerini finanse ve organize etmekle suçlanan sanıkların 25 Nisan 2022'de yargılandığı davada Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18'er yıl hapis cezası verilmişti.

AVUKATLARI ARACILIĞIYLA MESAJ YAYIMLADI

Bugün itibariyle 2000 gündür Marmara Cezaevi'nde (Silivri) olan Kavala, tutukluğuna ilişkin avukatları aracılığıyla yayımladığı mesajda hukuka, mantığa sığmayan iddialar ve suçlamalarla cezaevinde olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti; "Beni suçla ilişkilendiren hiçbir somut delil olmadığı ilk Gezi davası sonunda oybirliği ile verilen beraat kararında açıkça belirtilmişti. İddianameleri okuyan herkesin rahatça göreceği bu gerçek iki AİHM kararıyla bağlayıcı hukuki hüküm niteliği kazanmasına rağmen cezaevinde tutulmam yasaların ve yargı yetkisinin kötüye kullanımı ile gerçekleştirilen bir eziyet etme eylemidir.

"BİNLERCE YURTTAŞIMIZ DA AYNI BEKLENTİ İÇİNDE"

Başkalarının hayatlarına değer vermeyen anlayışın tezahürüdür. 14 Mayıs'tan sonra yargıda ve tüm kamu kurumlarında hukuk ilkelerine, insan haysiyetine ve insan haklarına saygı gösteren bir anlayışın hakim hale geleceğini ümit ediyorum. Suç işlediklerine dair delil ortaya konmadan cezaevine sokulan binlerce yurttaşımızın da aynı beklentiler içinde olduğuna inanıyorum."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Osman Kavala Mahkum Hakim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title