Haberler

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Irak Operasyonunu Değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'taki Terör Unsurlarına Yönelik Operasyonlarında 5 Askeri Şehit Vermiş Olmanın Üzüntüsü İçerisinde Olduklarını Belirterek, "Onlar Bu Vatan Uğruna Canını Feda Eden İnsanlardır. Onların Bıraktıkları Bizim İçin Aziz Emanetlerdir. ve Onlara Minnettarız" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'taki terör unsurlarına yönelik operasyonlarında 5 askeri şehit vermiş olmanın üzüntüsü içerisinde olduklarını belirterek, "Onlar bu vatan uğruna canını feda eden insanlardır. Onların bıraktıkları bizim için aziz emanetlerdir. Ve onlara minnettarız" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 12. Bölge Yerel Yönetimler Şura toplantısına katılmak üzere Van'a gelen Milli eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ta başlatılan harekat sırasında şehit olan askerlerin memleketlerine uğurlanması törenine katıldı. Bakan Çelik, uçaktan indikten sonra şehitleri uğurlamaya gelen askeri erkan ile tokalaşarak başsağılığı dileklerinde bulundu, ardından Ferit Melen Havaalanı'da düzenlenen uğurlama törenine katıldı.

Tören sonrası basın mensuplarının sorularının cevaplandıran Bakan Çelik, operasyonlarda 5 askeri şehit vermiş olmanın üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Bakan Çelik, "Onlar bu vatan uğruna canını feda eden insanlardır. Onların bıraktıkları bizim için aziz emanetlerdir. Ve onlara minnettarız. Keşke bunlar olmasaydı. Keşke hiç şehit vermeseydik. Keşke Türkiye'nin başında terör diye bir bela olmasaydı. Bu nedenle şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Bu arada, törene katılan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ile bazı partili bayanların gözyaşlarına hakim olmadığı gözlendi.

(ŞEK-MET-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title