Haberler

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır Silifke'de İftara Katıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde Belediyenin iftar programına katılan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Sayın Başbakan kimin adına çözüm sürecini takip etmektedir, bunu Türk milletine anlatmak mecburiyetindedir" dedi.

Mersin'in Silifke ilçesinde Belediyenin iftar programına katılan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Sayın Başbakan kimin adına çözüm sürecini takip etmektedir, bunu Türk milletine anlatmak mecburiyetindedir" dedi.

Silifke Belediyesinin Cumhuriyet Alanında düzenlediği iftar programına MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ile birlikte katılan Şandır, iftar sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın "Çözüm sürecinin gayesi çıkara dayalı hedefler değildir" sorusu üzerine Şandır, "Sayın Başbakan çözüm dediği hadiseyi bir anlatması lazım. Neyi çözecek sayın Başbakan. Kürt sorununu mu çözecek. PKK 30 yıldan bu yana 40 bin insanı katlederek Türkiye'ye dayatmak istediği kürt devleti sorununu mu çözecek, neyi çözecek, hangi sorunu çözecek. PKK'nın taleplerini çözmekse sayın Başbakanın kastettiği buna bizim itirazımız sonuna kadar devam edecektir. Milletin kanını akıtan, bu devletin egemenliğine saldıran bir terör örgütüyle Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve hükümetinin çözebileceği hiçbir sorun olmaz, bunu kabul edemeyiz. Bu ülke bir milli mücadele sonrası kurulmuş, adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti denilmiştir. Bu devletin vatandaşlarının adı Türk Milletidir. Bunun içerisinden bir Kürt milleti çıkartmak, bunun içerisinden bir kürt özerkliği çıkartmak, bir Kürdistan özerkliği çıkartmak hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir. Sayın Başbakan kimin adına çözüm sürecini takip etmektedir bunu Türk milletine anlatmak mecburiyetindedir" dedi.

"Çözüm sürecinde herkes elini vicdanına koysun, terazide tartsın, isterdik ki bütün siyasi partiler inisiyatif kullansın ama bazı partiler kaçıyor" sorusu üzerine Şandır, "Kürt sorunu PKK'nın talepleri doğrultusunda bir kürt devleti kurulması sorununu çözüyorsa sayın Başbakan MHP olarak biz bunu ihanet olarak değerlendiririz ve sonuna kadar karşısında dururuz. Burada sayın Başbakan elini vicdanına koysun. Bu millet kendisine bu ülkeyi bölmek için yetki vermedi. Şimdi PKK'nın talepleri doğrultusunda özerk Kürdistanı demokratik cumhuriyeti kurmak kürt sorununu çözmek için başlattığı bu müzakereler kürt devleti kurulma projesidir, bu Ortadoğu projesidir. Dolayısıyla bunlara partilerin desteğini talep etmesi sayın Başbakanın hezeyanıdır. Hatta milletin aklıyla alay etmektedir" diye konuştu.

Abdullah Öcalan'ın avukatları, müvekkillerinin yeniden yargılanması talebiyle daha önce Öcalan hakkında mahkumiyet kararı veren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunmaları sorusuna ise Şandır şunları söyledi:

"15 Ağustos 2009 tarihinde Öcalan'ın AKP hükümetine verdiği 156 sayfalık 10 maddelik, 3 aşamalı yol haritasının üçüncü aşaması Öcalan dahil tüm PKK sanıklarının, KCK sanıklarının özgür bırakılmasıdır. Şimdi bunun zeminini hazırlamaktadır. Dolayısıyla bunu hiç yadırgamayalım, kafamızı kuma sokmayalım. Bu İmralı'nın, Kandilin, PKK'nın taleplerinin netleştirildiği bir süreçtir. Bu süreci İmralı canisi yönetmektedir, AKP ona teslim olmuştur. AKP'nin teslimiyetine bir şey söylemeyiz ama AKP hükümeti üzerinden Türkiye'nin PKK'ya teslim edilmesine de MHP olarak sonuna kadar karşı çıkacağız." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdullah Öcalan Silifke Ali Öz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title