Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Gerek kamuoyu araştırma sonuçları, gerekse meydanlardan yansıyan coşku, milletimizin çoğunluğunun tercihini 'evet'ten yana kullanacağını göstermektedir.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Gerek kamuoyu araştırma sonuçları, gerekse meydanlardan yansıyan coşku, milletimizin çoğunluğunun tercihini 'evet'ten yana kullanacağını göstermektedir. Halk temayülünün 'evet' yönünde tecelli etmesinde en büyük paylardan biri de MHP'nin olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin anayasa değişikliği sürecinin fikir kaynağı, başat aktörü ve yönlendiricisi olduğunu belirtti.

Anayasa değişikliği için yapılacak halk oylamasına 10 günden az süre kaldığına işaret eden Yalçın, "Gerek kamuoyu araştırma sonuçları, gerekse meydanlardan yansıyan coşku, milletimizin çoğunluğunun tercihini 'evet'ten yana kullanacağını göstermektedir. Halk temayülünün 'evet' yönünde tecelli etmesinde en büyük paylardan biri de MHP'nin olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

MHP'nin, bugüne kadar 7 ilde miting düzenlediğini belirten Yalçın, "Bu mitinglerin hemen hepsinde meydanları dolduran coşkulu kalabalıklar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gösterilen yoğun ilgi ve tezahürat, MHP'nin tuttuğu yolun doğru olduğunu, yürütülen 'evet' kampanyasının da beklenenin fevkinde makes bulduğunu ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

"Algı operasyonu yaparak başarı elde edemez"

Yalçın, bugün Antalya'da ve yarın İstanbul'da yapılacak mitinglerle MHP'nin meydan toplantıları programının tamamlanmış olacağını bildirdi.

Buna rağmen hala bazı mahfillerce, MHP'nin sözde siyasi bölünmeden dolayı gücünü meydanlara yansıtamadığı ve "evet" kampanyasında yeteri kadar etkili olamadığı iddialarının medya üzerinden kamuoyuna yansıtıldığına işaret eden Yalçın, özellikle Bahçeli'nin halk oylaması kampanyaları sırasındaki gayretlerinin kasıtlı olarak görmezden gelindiğini veya küçümsendiğini belirtti.

Semih Yalçın, Bahçeli'nin "evet" kampanyasındaki çabalarını ve mitinglerde gösterdiği performansı yok farz edenleri eleştirerek, AK Parti'nin, MHP'nin kampanya performansından memnun olmadığına dair maksatlı olarak gündeme getirilen iddiaların da bulunduğuna dikkati çekti. Yalçın, "Hatta bunlar, MHP'nin sözde eksikliğini telafi etmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbuğ Türkeş'in kabrini, Başbakan Yıldırım'ın da MHP kampanya standını ziyaret ettiğini öne sürmüşlerdir." diyerek, bunların yalan olduğunu belirtti.

Bu ziyaretlerin olsa olsa jest ve nezaket ziyareti olarak değerlendirilebileceğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Hiç kimse MHP'nin büyük emeğini küçümseme hakkına sahip değildir. Hiç kimse MHP'nin anayasa değişikliği ve referandum sürecindeki aktif, yapıcı ve dominant rolünü yok sayamaz. Bu, güneşi balçıkla sıvamaktan farksızdır. Hiç kimse MHP'deki sözde bölünme üzerinden seçmen üzerinde algı operasyonu yaparak başarı elde edemez. Çünkü bu, suya yazı yazmaktan farksızdır. Diyeceğimiz odur ki gizli MHP karşıtlığı ambalajıyla 'hayır' cephesine cephane taşıyanların eline beyhude yorgunluk ve hayal kırıklığından başka bir şey geçmeyecektir. Milletimiz, 16 Nisan'da 'evet' diyerek hükümetlerin vesayet odakları tarafından değil, millet tarafından kurulmasının önünü açacaktır."

Kaynak: AA / Politika

Edip Semih Yalçın Devlet Bahçeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title