Haberler

İlk kez bu rakamı gördüler! MHP'nin kayıtsız kalamadığı anket

Güncelleme:

ORC Araştırma tarafından yapılan son ankette MHP'nin oy oranı yüzde 4.7 olarak gösterilmişti. Yapılan bu araştırmaya tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Elek ile su taşımaktır, manipülasyondur" dedi.

Türkiye seçimlere hazırlanırken anket şirketleri de sık sık kamuoyunun nabzını yokluyor, partilerin oy oranlarını paylaşıyor. Son olarak ORC Araştırma vatandaşlara, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti. Bu çalışmanın sonucunda Mhp'nin yüzde 4.7 oy aldığı bilgisi paylaşıldı.

"MANTIKSIZ BOŞ BİR GAYRETTİR"

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, bu sonucun ardından ORC Araştırma'yı hedef alan açıklamalarda bulundu. ORC'nin yaptığı anketlerde Mhp'nin oy oranının düşük gösterildiğini iddia eden Yıldız, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin oy oranını olduğunun 1/3 nispetinde göstermek mantıksız boş bir gayrettir. Elek ile su taşımaktır, manipülasyondur" dedi. ORC Araştırma'nın sahibi Mehmet Pösteki'yi de hedef alan Yıldız, "ORC'nin sahibinin soyadı gibi pösteki saymaktır" ifadelerini kullandı.

Ankette partilerin oy oranı şöyle olmuştu:

MHP'den ORC'nin yaptığı seçim anketine sert tepki: Elek ile su taşımaktır

BAHÇELİ ANKET ŞİRKETLERİNE "ŞARLATAN" DEMİŞTİ

Daha önce anket şirketlerini Mhp'nin oyunu düşük gösterdikleri gerekçesiyle yerden yere vuran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anket şirketlerine "şarlatan" demişti. Bununla da yetinmeyen MHP lideri, "Oy oranımızı az göstermek için kudurmuş gibi çalışan kokuşmuşlar" ifadeleri ile anket şirketlerine olan tepkisini dile getirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Feti Yıldız MHP Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (116)

Ahmet Anzerlioğlu:

Yazıklar olsun... Yalan anketler ile algi yaratmaya calisiyorsunuz. Bayatladi artik bu oyunlar.Lütfen biraz dürüst siyaset.

469
603
yanıtYanıtla
Necdet Imre:

Yıllarca sana oy verdim bir dahami sana oy veririm %4 bile büyük bir oran sana nasıl oy verir bu türk halkı anlamış değilim en son oy verilecek parti MHP Sinan Ateş

799
202
yanıtYanıtla
Mahmut Pamuk:

yüzde 4 bile çok

558
137
yanıtYanıtla
Kürsat Ayaz:

Hırsızlığa, Yolsuzluğa, Yoksulluğa Adaletsizliğe baronlara Sinan Ateş 'in çocuklarını yetim birakan katillere YETER diyoruz.. Allah'ın izniyle Türkiye İYİ olacak...

528
124
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Ula bakiyorum da altili masalarin usaklari var burada.Sizin miliyrmetciliginiz hdp pkk ya destek vermekmi?Sizin miliyetciliginizi tüküreyim vatan hainleri.Iha siha savunma sanayisini istemesiniz Reis gitsinde Amerika avrupa nin belirledigi altili masanin baskani gelsin .sizin yatacaginiz yer yok.Asil vatansever miletimiz gösterir sandikta.

138
512
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Senin kimsenin milliyetçiliğini sorgulayıp söz edecek hakkında yok kapasitende. Önce her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım diyenlere, megri megri çekenlere bak.( megri pkk lı bir teröriste yakılan ağıttır)

yanıt289
yanıt44
ERKAN :

he az gittiniz hdp nin kapısına siz. daha düne kadar olumlu buluyorum görüşmeyi diyordu. sizler kimin uşaklarısınız görüyoruz

yanıt214
yanıt24
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Muhsin'i karda, Fırat'ı okulda, Sinan'ı ortada bıraktınız, yüzde 4 bile ZOR...

546
76
yanıtYanıtla
akın rmzn:

1994 den beri oy kullanıyom hep RTE verdim oyumu Akparti kurulduğundan beri oyum ona bu sefer cumhurbaşkanlığıda RTE milletvekilinde ülkenin çimentosu MHP oyum..

103
495
yanıtYanıtla
recep kaya:

YÜZDE 55 LE GELCEZ REİS

127
469
yanıtYanıtla
Tüm 116 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title