Haberler

MHP'den Belediyeler Kanunu'na Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, 'Belediyeler Kanunu' Kapsamında Ordu'da 18 Belde Belediyesinin Kapatılması Durumunda Göçün Hızlanacağını Savundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, 'Belediyeler Kanunu' kapsamında Ordu'da 18 belde belediyesinin kapatılması durumunda göçün hızlanacağını savundu.

Nüfus kriterinin bir belediyenin kapatılması için yeterli bir sebep olamayacağını, ülkenin bazı gerçekleri olduğunu belirten MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, özellikle turizm beldelerindeki belediyelerin kapatılarak köye dönüştürülmesinin yanlış olduğunu vurguladı. Ordu'da Yalıköy, Üçyol, Yeşilce, Yokuşdibi, Pelitözü, Topçam gibi yerli ve yabancı turizmin parlayan yıldızı konumunda olan beldelerin köye çevrildiğini hatırlatan Yalçın, "Bu ilçeler Ordu'nun ve Karadeniz'in en güzel yaylalarını kapsamaktadır. Yaylaların yapılaşma hatalarının önüne geçen, buraları güzelleştiren, doğayı koruyan, bu belde belediyeleridir. Ayrıca, yöre insanlarının birbiriyle kaynaşmasına sebep olan, yöresel kültürün yeni nesillere aktarılmasını temin eden, yayla şenliklerini organize eden kurumlar da bu belediyelerdir. Bu belediyeler Ordu'nun ve bulunduğu mahallerin en uzak yerinde kurulu birer demokrasi karakoludur. Ordu'da kapattığınız Yeşilce Belediyesi'nde bir yüksekokul ve bir yurt binası bulunmaktadır. Bu beldelerin, abartısız, yaz nüfusları 7 bin, 8 bin ve hatta 10 binli rakamlara kadar çıkabilmektedir. Buralarda yaşayan vatandaşlarımızın tek mutluluğu, bir belediye şemsiyesi altında olmaktır, onun için, onların ellerinden bu mutluluğu alınmamalıdır" dedi.

Söz konusu beldelerde yaşayan insanların devlete ve yasalara güvenerek, ikamet ettikleri yerin belediye olması sebebiyle buralara yatırım yaptığını, ev aldığını, işyeri açtığını, şimdi ise köye dönüştürerek insanların bu yatırımlarının heba edileceğini ve göçe mahkum edileceğini kaydeden Yalçın, şöyle devam etti:

"Bu beldelerin mal varlıklarını da il özel idarelerine devrediyoruz. Hepiniz bilirsiniz ki, bu belde belediyeleri, daha ziyade, imece usulü çalışan, gurbetçilerinin ekonomik katkılarıyla alet, edevat edinebilen, ambulans alabilen belediyelerdir. Şimdi, bu belediyelere bu vatandaşlarımızın hibe şeklinde yaptığı kazanımları, onlara sormadan, onları iradesine aykırı olarak el koymuş oluyorsunuz. Hibe eden vatandaşlarımız bu katkılarını geri talep ederlerse acaba ne tür bir cevap vermeyi düşünüyorsunuz?" (MAK-SA-HE-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title