Haberler

Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'nun neden A takımından çıkarıldığı anlattı: Yeni bir bakış açısı getirmeye çalıştık

Güncelleme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener, önce grup başkanvekilliğinden, sonra parti sözcülüğünden alınan İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu hakkında konuştu. Yeni bir bakış açısı getirmeyi ve partisini gençleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Akşener, "Ben bir buçuk yıldır partiye genç çalışıyorum. Diğer taraftan Yavuz Bey'in yerine gelen arkadaşımız milletvekili değil. Bu görev için milletvekili olan arkadaşlarımızın vakti yok" dedi.

İyi Parti'de önce grup başkanvekilliğinden, sonra parti sözcülüğünden alınan İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun son olarak da Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevine son verilmişti. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" sözüne tepki göstermesiyle gündem olan Ağıralioğlu, görevden alınmasıyla ilgili gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu ve görev değişikliklerinden haberinin olmadığını söyleyerek, "Bu çok rencide edici bir şey. Usulü, karardan daha rencide edici. Ya habersiz yapılır mı?" dedi.

AKŞENER'DEN YAVUZ AĞIRALİOĞLU AÇIKLAMASI

TV100 ekranlarında yayınlanan Az Önce Konuştum programına konuk olarak canlı yayında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu ile ilgili de konuştu.

Meral Akşener'den A takımından çıkarılan Yavuz Ağıralioğlu hakkında açıklama

"YENİ BİR BAKIŞ AÇISI GETİRMEYE ÇALIŞTIK"

Açıklamalarında Akşener, "Partimdeki meseleleri basın üzerinden konuşmadım hiç. Bir tanzim yaptık biz. O tanzimde şu: Yeni bir bakış açısı getirmeye çalıştık. Ben bir buçuk yıldır partiye genç çalışıyorum. Ana teşkilatların tabii yaşı biraz daha farklı, gençler var, bu ikisini birleştirmenin yolunu bulmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan Yavuz Bey'in yerine gelen arkadaşımız milletvekili değil. Bu görev için milletvekili olan arkadaşlarımızın vakti yok. Yerine gelen Rıdvan Uz arkadaşımız, gidecek ayda bir ailesini görmek için gelecek. Bizim sistemimizin içerisinde genel başkanların atamaları ile yapılıyor, başkanlık divanı. Buradaki tasarruf genel başkan üzerinden gidiyor" dedi.

"ARKADAŞIMIZ KAMUOYU İLE PAYLAŞMAYI TERCİH ETMİŞ"

Ağıralioğlu'nun İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamalarla ilgili olarak ise Akşener, "Arkadaşımız kamuoyu ile paylaşmayı tercih etmiştir" yorumunda bulundu.

Meral Akşener'den A takımından çıkarılan Yavuz Ağıralioğlu hakkında açıklama

YAVUZ AĞIRALİOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ağıralioğlu, İsmail Saymaz'a şu açıklamaları yapmıştı:

"Bana hiçbir şey söylenmedi. Hatta endişeye gerek olmadığı, ucu bana gelen radikal bir değişiklik olmayacağını duymuştum. Bir gerekçe de belirtilmedi. Olması lazım, evet. Bu çok rencide edici bir şey. Usulü, karardan daha rencide edici. Ya habersiz yapılır mı? Bazı siyasi aktörler genel başkanlarına yük olur. "Bunu kabul edemem" der. Ben öyle biri değilim. Partinin siyasi koordinatlarında yapılması gerekenleri diskura çevirebilecek bir yol arkadaşıyım. Geçimsiz değilim. Benim gibi birine bu şekilde görev değişikliği yaptırılmaz. Dersiniz ki "Mecliste olmanızı istiyorum." Başım üstüne. "Ayrılmanı istiyorum." Başım üstüne. En rencide edici olan kısmı, benim ve sizin aynı anda öğrenmemizdi. Ben dört senedir Akşener'in yol arkadaşı ve kurmayıyım." dedi.

BU HAFTA GÖRÜŞECEKLER

Saymaz'ın aktardığına göre İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Başkanlık Divanı'ndan alındıktan iki gün sonra, cumayı cumartesiye bağlayan gece sahura dakikalar kalmışken Genel Başkanı Meral Akşener'e Ramazan için kutlama mesajı göndermiş. Mesajında, yol arkadaşlığı ve kardeşlik hislerini vurgulamış ve hakkındaki kararı anlayamadığını ve tarif etmekte zorlandığını vurgulamış. Akşener bu mesaja hemen olumlu karşılık vermiş. Sonuç olarak Ağıralioğlu, bu hafta Akşener ile görüşmeyi bekliyor.

"NEYİ TAŞIYAMADINIZ?"

Ağıralioğlu, görüşmede Akşener'e diyeceklerini ise şöyle özetledi: "Diyeceğim ki varlığımdan mı, siyaset etme şeklimden mi ve hassasiyetlerimden mi... Neyi taşıyamadınız? Herkesin sığdığı Başkanlık Divanı'na Yavuz Ağıralioğlu niye sığamadı? Dört yıldır size, partimize ve arkadaşlarımıza hiç mahcubiyet yaşatmadım. Ağıralioğlu'nun kadro dışı bırakılması teşkilatımıza sorulsun. Bir kişi dese ki "Gitsin!" Mümkün değil! Bütün teşkilatın gardı düştü. Parti içinde mücadele etmem, delege hesabı yapmam, ilçeye adam vermem, kongrelere karışmam. Bu iradenizi nasıl anlamalıyım?"

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Meral Akşener İYİ Parti Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (26)

OKUR:

ŞEHİT YAKININA KÜFÜR DEN,N ÜSTÜNÜ ÇİZEMİYEN AŞKŞENER PKK İLE YAKINLAŞMAYA KARŞI GELEN AĞIALİOĞLUNUN ÜSTÜNÜ ÇİZİYOR

76
19
yanıtYanıtla
Burhan Özbeyoğlu:

Sonu hüsran. İşçi beş aydır sözleşme imzalayamıyor. Hani CHP sosyal demokrattı işçinin yanındaydı emekçiydi. Erbakan hocanın dediği gibi fasa fiso. Geçin hepsini yakında CHP' de ATATÜRKÇÜ koymaz atarsınız.

67
12
yanıtYanıtla
Necmettin Candan:

YA DEKİ! Miliyetçi hareket partisinin içerisinde islami hassasiyeti olmayanlar ayrılıp bir parti kurduk, ayrılırken temel taşı olarak kullandığımız muhafazakar görünümlü bazılarını arkadaşları ayaklarımız yere basınca diskalifiye ettik.

48
13
yanıtYanıtla
Burhan Özbeyoğlu:

Niçin Kemal KILIÇTAROĞLU'nun, demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer sözü, bizi rahatsız ediyor'da sizi neden rahatsız etmiyor. Yerel yönetimler seçiminde İYİ parti Zile'de CHP'yi destekledi de ne oldu.

47
3
yanıtYanıtla
özen66:

Yavuzun sesını Hdp ve Chp Kestı..

41
3
yanıtYanıtla
Ahmet Akyol:

Meral AKŞENER 65 yaşında , koray AYDIN 66 yaşında Yavuz AĞIRALİOĞLU ise 50 yaşında.Gençleştirmeye en genç insanı safdışı ederek başlamışlar.Samimi olmamış.

41
1
yanıtYanıtla
Burhan Özbeyoğlu:

Sayın Meral AKŞENER' i anlamak mümkün değil. Bizim Kültürümüzde en güzel yerlerden birini ifade eden hoş görü maalesef içerisinde emrivaki kibir ve buyurganlığı bünyesinde taşıyormuş. Hayret bir şey bu nasıl bir bakış açısı.

39
3
yanıtYanıtla
no NAME:

özü sözü bir adam gibi adam... kusura bakma meral aksener bu sahıs partının mıhenk tası cok kalıtelı bir zat.. boyle kalıtelı donanımlı naif durust politikacılara hasretız oyum iyiye ama partı baskanı aksener mı agıralıoglu mu deseler dusunmeden agıralioglu derim

39
2
yanıtYanıtla
Burhan Özbeyoğlu:

İşte bir lider sultası daha. Ülkücünün bitmeyen çilesi. Gücü ele geçirenlerin maalesef krallığa rücu etmesi. Sayın Yavuz AĞIRALİOĞLUDA önce BBP. şimdide bahtsız bir şekilde İYİ partide inandığını söylemenin çilesini çekiyor.

34
2
yanıtYanıtla
HONOUR:

büyük adamları kolay harcamayın. sonra etrafınızda yalakalardan başkası kalmaz.

32
2
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title