Haberler

Kurtulmuş, Murat Hüdavendigar Türbesi'ni ziyaret etti -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Tarihteki köklerimiz iyi bir şekilde anlamaz, bu milleti asırlardır güçlü bir şekilde ayakta tutan esas meseleyi temelimizdeki esas kökü göremezsek ileriye doğru gitmemizin imkanı kalmayacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Tarihteki köklerimiz iyi bir şekilde anlamaz, bu milleti asırlardır güçlü bir şekilde ayakta tutan esas meseleyi temelimizdeki esas kökü göremezsek ileriye doğru gitmemizin imkanı kalmayacaktır" dedi.

Osmangazi Belediyesi tarafından Çekirge'deki Murad Hüdavendigar Camisi önünde düzenlenen Kosova Zaferinin 625'inci yıl dönümü ve 1. Murad Hüdavendigar'ı anma törenine katılan Kurtulmuş, törenden önce Murad Hüdavendigar'ın türbesini ziyaret ederek dua etti.

Mehter takımının konseri ve kılıç kalkan ekibinin gösterisinin ardından konuşan Kurtulmuş, tarihlerini bilmeyen milletlerin yönlerini tayin etmelerinin mümkün olmayacağını söyledi.

Kurtulmuş, bu tür törenlerin gençlere yol gösterici bir yönünün olduğunu belirterek, "Tarihteki köklerimiz iyi bir şekilde anlamaz, bu milleti asırlardır güçlü bir şekilde ayakta tutan esas meseleyi temelimizdeki esas kökü göremezsek ileriye doğru gitmemizin imkanı kalmayacaktır" dedi.

Murad Hüdavendigar'ın sadelik ve tevazu içerisinde bir hayat yaşadığını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bursa, henüz cihan devleti olmamış ama hızla cihan devleti olmak için ilerleyen Osmanlı Devleti'nin merkezi. Burada bir saray hayatı, bir lüks, debdebe ve zenginlik yok. Bir huzur, sadelik tevazu ve büyük bir iddia içerisinde dünya devleti olmanın hayali var. Buradan çok önemli dersler çıkartıyoruz. Milletler zenginlik içerisinde yüzdükleri, debdebeli hayatlar yaşadıkları, saltanatlar, bir takım hükümranlıklar sürdükleri zaman ve bu zenginlikleri herkese gösteriş vesilesi olarak sunduklarında yükselmiyorlar. Tevazuya sahip oldukları ama bu tevazunun içerisinde ayakta tutacakları bir ruh köküne sahip oldukları zaman yükseliyorlar ve yüceliyorlar. Murad Hüdavendigar'dan bunları öğreniyoruz."

Konuşmaların ardından Kurtulmuş, Kosova'da yapılan anma törenlerinde çekilen resimlerden oluşan sergiyi gezdi.

Anma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile Çekirgeli vatandaşlar katıldı.

Kurtulmuş ve beraberindekileri buradaki anma törenin ardından Osmangazi Belediyesi tarafından Doburca Mahallesinde yapılan Değirmen Sosyal Tesisleri'nin açılışına katıldı.

-Murad Hüdavendigar Türbesi

Kaynak: AA / Politika

Osmangazi Belediyesi Murat Hüdavendigar Numan kurtulmuş Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title