Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Kozan'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer yapımı tamamlanan Millet Bahçesi Sosyal tesislerin açılışı için geldiği Adana’nın Kozan ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer yapımı tamamlanan Millet Bahçesi Sosyal tesislerin açılışı için geldiği Adana'nın Kozan ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bir ülkede çıkar grupları, güç odakları ya da darbe grupları bulunduğu sürece o ülkenin iflah olmaz, eğer bir ülkenin patronu halksa o ülkenin nasıl yönetileceğine o ülkede kimin yöneteceğine ve nasıl yöneteceğine halk karar veriyorsa o ülkeyi de kimse tutamaz"dedi.

Yaklaşan yerel seçimlerde sandığın kıymetli hale geldiğini belirten Çelik, "Bakın, etrafımızda pek çok devlet, sandığa kavuşamadığı, demokrasisi olmadığı, demokrasi egemen olmadığı için ıstırap çekiliyor. Suriye'de insanlar kendileri için hakça bir yönetim istediler, sandık istediler, öylesine bir istikrarsızlıkla karşı karşıya kaldılar ki sandık onlardan kaçırıldı. Mısır'da, Irak'da aynı şekilde sandık halktan kaçırılıyor. Maalesef görünen o ki Ukrayna'da da aynı şey olacak."Bir ülkede çıkar grupları, güç odakları ya da darbe grupları bulunduğu sürece o ülkenin iflah olmaz, eğer bir ülkenin patronu halksa o ülkenin nasıl yönetileceğine o ülkede kimin yöneteceğine ve nasıl yöneteceğine halk karar veriyorsa o ülkeyi de kimse tutamaz" dedi.

Demokrasi, hukuk ve sosyal alanda daha güçlü, ekonomisi güçlenmiş bir Türkiye inşa ettiklerini anlatan Çelik, şunları kaydetti: "Türkiye eskiden, kendi cumhuriyet sınırları içerisindeki pek çok ile hizmet götüremezken bugün 81 ülkeye yardım götürebilen bir ülke haline geldi. Kırım'da olaylar var, bir istikrarsızlık var. Bütün dünya merkezlerinin gündeminde. Soruyorum size, Kırım Tatarlarının dünyadaki güvendiği tek güç kim Tek ülke kim, Türkiye. Hatırlayın, bir zamanlar Bosna Hersek'teki kardeşlerimiz Türkiye'den yardım istemişti ama Türkiye o zamanlar zayıf, güçsüz ve basiretsiz yönetimler tarafından yönetildiği için o zaman kardeşlerimize yardım ulaştıramamıştık. Şimdi herkes biliyor ki Allah göstermesin, Bosna'nın Türkiye'ye bir daha ihtiyacı düşse bir daha asla o olayların olmasına müsaade etmeyiz, siz müsaade etmezsiniz."

Asıl milliyetçiliğin Türk bayrağını dünyanın her tarafından dalgalandırmak olduğunu belirten Çelik, "Bugün Türkiye dünyada 81 ülkeye destek veriyor, yardım ediyor. Budur Türkiye'nin itibarı, gerçek milliyetçilik budur. Bunu en iyi Kozanlılar bilir.Dünyanın her yerinde saygı duyulan bir ülke haline geldi Türkiye" dedi.

Çelik, bu seçimlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte Kozan Belediye Başkanlığını tekrar kazarak daha fazlasını yapan bir aşamaya geçmek istediklerini anlatarak, vatandaşlardan Kozan Belediye Başkanı ve Ak Parti Kozan Belediye başkan adayı Kazım Özgan ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun'a destek istedi.

Konuşmasının ardından Bakan Ömer Çelik Kozan Kaymakamı Avni Oral, Kozan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Kazım Özgan ve diğer protokol üyeleri hizmete giren Sosyal tesislerin açılışını yaparak incelemelerde bulundular. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ömer Çelik Türkiye Kozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title