Haberler

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Güncelleme:

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Kobani Davası'nda verilen kararın ardından 7,5 yıldır tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden tahliye edildi. Cezaevi önünde konuşan Kışanak, "Mesele bir davayı kazanmak ya da tahliye olmak değil. Mesele bu ülkenin sorunlarını çözebileceği bir ortamı yaratmak." dedi.

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski milletvekili Gültan Kışanak, Kobani Davası'nda verilen tahliye kararıyla 7,5 yıldır tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden tahliye edildi.

Kobani Davası'nda hakkındaki 'devletin birliği ülke bütünlüğü bozulması' suçundan beraatine karar verilen Kışanak, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan ise 8 yıl hapis cezası ve Terörle Mücadele Kanunu'ndan yarısı kadar arttırılarak 12 yıl hapis cezası aldı. Tutukluluğunda geçirdiği süre göz önüne alınan Kışanak, yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildikten sonra Kandıra Cezaevi'nde yakınları ve partililer tarafından çiçeklerle karşılandı.

"KUMPASI DEVAM ETTİREN BİR KARAR ÇIKTI"

Kışanak, cezaevi önünde yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Bugün Kobanê Kumpas davasında ne yazık ki kumpası devam ettiren bir karar çıktı. Arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşamadılar. Bu nedenle hepimiz çok buruk bir durumdayız."

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

"TAHLİYEYE DEĞİL, BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR"

Kışanak, sözlerinin devamında "Bizim aslında tahliyeye değil, özgürlüğe ve barışa ihtiyacımız var" ifadelerini kullanarak şunları söyledi: "Umarım hep beraber bu ülkede tüm sorunları özgürlük temelinde çözecek bir mücadeleyi birlikte yürütüp kazanacağız. Mesele bir davayı kazanmak ya da tahliye olmak değil. Mesele bu ülkenin sorunlarını çözebileceği bir ortamı yaratmak.

"ÖZGÜR BİR GELECEK İSTİYORUM"

Kadınların özgür olduğu, halkların özgür olduğu, inançların özgür olduğu, kimliklerin sorun olmadığı, dillerin sorun olmadığı, bir ülkede yaşamak istiyoruz. İçeride ya da dışarıda özgür yaşamak istiyoruz. Dışarıda olmanın tek başına özgürlük olmadığını biliyorum.

Hukukun, adaletin, barışın olmadığı bir yerde özgürlüğü ne yazık ki doyasıya hiçbirimiz teneffüs edemiyoruz. Ben bütün Türkiye için, halklarımız için, kadınlar için, çocuklar için özgür bir gelecek istiyorum."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kandıra Cezaevi Gültan Kışanak Gültan Kışanak Kobani Davası Kobani Davası Kobani Hukuk Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500

Yorumlar (30)

Altay Bozkurt:

YILAN HERZAMAN YILANDIR ! 100 SENE KUTUYA KAPAT , ACTIGIN ANDA GENE YILAN CIKAR, BASKA BIRSEY CIKMAZ KUTUDAN!!!

996
116
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

insan evladı ekmeğini yediği kaba pislemez

351
42
yanıtYanıtla
Okan Alçıtepe:

özüne döner yine şimdilik sakinlemis

340
52
yanıtYanıtla
Seko:

Bi 10 sene daha yaysaydı iyiydi

yanıt3
yanıt3
Şahin Gözlü:

içerde sanki sakinleştirmişlerr??????

268
82
yanıtYanıtla
Vatansever:

Sakinleştirici vurduk orda o yüzden

yanıt173
yanıt67
Goethegitme:

Yumuşamış

221
125
yanıtYanıtla
Ayşegül Öztabak:

Ülkeyi yeter ki karistirmayın. Sorun yok olur o zaman.. terk edin buraları

304
37
yanıtYanıtla
David Steinberger:

Yorumlara bakıyorum adamlar Bariş diyor aynı hakaret savaş derse aynı hakaret Kürtler bunları seçiyor saygı duyacağız Kürtlere bu düşmanlık niye Zamanında Erdoğan’da cezaevine girdi şimdi insanlari o düşünceden dolayı içeri atiyor bir dümenler Leyla Zana organ doğanlar içerdeydi şimdi Selahattin figenler icerde arada 30 yıl geçti sorun bitmedi bitmez de çözüm şart huzur Bariş olmalı artık kabul etmeliyiz

54
276
yanıtYanıtla
Uğur Arık:

Bu dünyada barış kelimesini en çok Amerika kullanıyor!!!!

yanıt196
yanıt9
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title