Haberler

Kilisedeki silahlı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı! Siyasilerden tepki yağıyor

Güncelleme:

İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde düzenlenen ayin sırasında maskeli ve silahlı 2 kişi tarafından 1 kişi öldürüldü. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıklarken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan saldırıya tepki geldi.

Sarıyer Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesi'ne gelen maskeli 2 kişi, içeride düzenlenen ayin sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle silahla ateş açtı. Silahlı saldırıda silahla vurulan bir kişi hayatını kaybetti. Polis kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatırken siyasilerden art arda tepki mesajları geldi.

BAKAN TUNÇ: BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç başsavcılığın soruşturma başlattığını belirterek, "İstanbul Sarıyer'de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir." dedi.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA: ASLA EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili açıklamasında, "İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kast edenler, asla emellerine ulaşamayacaktır." dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI: ŞİDDETLE KINIYORUM

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria kilisesinde ayin esnasında yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum."

Kilisedeki silahlı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı! Siyasilerden tepki yağıyor

İMAMOĞLU: HUZUR BOZMAYA ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T'ye Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz."

Kilisedeki silahlı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı! Siyasilerden tepki yağıyor

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ise "Santa Maria Kilisesine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden kişinin ailesine başsağlığı diliyorum. Ülkemizde bu tür provokasyonlara asla müsaade edilmeyecektir. Olay her yönüyle soruşturulmakta olup, gerekli çalışmalar ilgili tüm kurumlar tarafından yürütülmektedir. Failler en yakın sürede yakalanıp adalet önünde hesap verecektir." dedi.

Kilisedeki silahlı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı! Siyasilerden tepki yağıyor

İBB adayı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum: "Sarıyer Büyükdere Mahallemizde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesindeki ayin esnasında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Rahip Anton Bulai'i arayarak başsağlığı dileklerimi ilettim. Yüzlerce yıllık kardeşlik hukukumuzu ve bir arada yaşama irademizi hedef alan bu alçak saldırılar asla hedefine ulaşamayacak."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir şahsa yapılan silahlı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, hayatını kaybeden şahsın ailesine başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Başsavcılığı Ekrem İmamoğlu Yılmaz Tunç Ömer Çelik İstanbul Ömer Güvenlik Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında? DZEKO NEDEN YOK? Dzeko sakat mı, cezalı mı? Süper Lig'de ilk kez!
500

Yorumlar (7)

JY:

UZAYDA COK UZAKLARDA BIR KOLONI KURSAK VE DINLERE INANAN TUM INSANLARI ORAYA GONDERSEK DUNYAMIZA HUZUR VE BARIS GELIR.

58
38
yanıtYanıtla
Hasan Has:

Bence bu memlekette ne kadar, hain din düşmanı vatan sız varsa, islah edilmeli

yanıt17
yanıt41
sade vatandaş:

OLABİLİR HERKES TERCİHLERİNDE HÜRDÜR BUNU TARTIŞMAK GEREKSİZ ANLADIĞIM KADARIYLA SANA İNANCINA GÖRE MUAMELE YAPILSA EN SON NOKTADA PAMUKTAN TASARRUF EDİLMİŞ OLUR

yanıt18
yanıt2
Said FARUK:

Hilafet sloganları artarken böyle teröristlerin çoğalması cok normal. Sesimizi çıkarmazsak basimiza kalkacaklar. Haberiniz olsun cahiller.

8
16
yanıtYanıtla
Batuhan Kökduman:

böyle düşünelim de iç karışıklık çıksın diye bazı güçler tarafından bilinçli yapılan birşey.

yanıt4
yanıt1
Haci İsmail Bayhan:

Hilafet sloganı atanlar ne zaman kargaşa çıkardı yada ne zaman birini öldürdü bir dine mensup birine zarar verdi laik slogan atanlar ama her yere zarar verdi camiye saldırdı yazık yazik

yanıt7
yanıt4
duyarlı vatandaş:

Yeni gündem lazımdı tv deki gazetecilere

8
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title