Haberler

Kılıçdaroğlu'nun Pençe Kilit Operasyonu ile ilgili paylaşımı HDP'yi kızdırdı: Sizin Kürt sorununa çözümünüz bu mu?

Güncelleme:

TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik başlattığı Pençe Kilit Operasyonu ile ilgili CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun destek paylaşımına HDP'den sert tepki geldi. Parti sözcüsü ve milletvekili Ebru Günay, "Muhalefet liderinin verdiği tepkiye bakar mısınız? Sizin Kürt sorununa çözümünüz bu mu?" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 17 Nisan gecesi Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan Pençe Kilit Operasyonu'nu başlattı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonda ilk belirlemelere göre 19 terörist etkisiz hale getirildi.

"ALLAH, MEHMETÇİĞİMİZİN AYAĞINA TAŞ DEĞDİRMESİN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu operasyonla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda, dualarımız kahraman ordumuzla birlikte. Allah bu mübarek ayda, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun PKK'ya yönelik başlatılan Pençe Kilit Operasyonu'na destek paylaşımına HDP'den tepki

HDP'DEN TEPKİ: SİZİN KÜRT SORUNUNA ÇÖZÜMÜNÜZ BU MU?

Bu paylaşım üzerine HDP Parti Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay, Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Erdoğan Kürt düşmanlığı üzerinden tüm muhalefeti hizaya getirmek istiyor. Bu savaş ile tüm yaptıklarına meşruiyet sağlamaya çalışıyor. Muhalefet liderinin verdiği tepkiye bakar mısınız? Sizin Kürt sorununa çözümünüz bu mu?" ifadelerine yer verdi.

Açıklamalarının devamında ise "Kürt sorunun çözümü ve Türkiye'nin demokratik geleceği, ölmek ve öldürmekten geçmiyor. Mübarek Ramazan ayında kan dökmek, ölümlere sebeb olmak yerine yaşatmayı ve çözümü savunmaktır kutsal olan." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun PKK'ya yönelik başlatılan Pençe Kilit Operasyonu'na destek paylaşımına HDP'den tepki

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500

Yorumlar (42)

karabey:

Ülkede kürt türk veya etnik köken sorunu yoktur pkk terör sorunu vardır.

214
20
yanıtYanıtla
Burhan Savas:

Kılıçdaroğlunu takdir ettiğim nadir paylaşımlarından biri, ayrıca Türkiye'nin kürt sorunu yoktur. Bu tamamen bölücülük üzerine geliştirilmiş bir söylem. Türkiye'yi bölmeye ve zayıflatmaya çalışan odaklara karşı yürüttüğü terör sorunu vardır.

142
21
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

bu yoruma dislike verenler belli ki içimizde halen varlığını sürdüren haçlı kafa ya Ermeni ya Rum ve halen içimi,zde ahmet mehmet adıyla fitne sokuyorlar

yanıt28
yanıt10
Recep Koca:

Ordumuza dua edenler var olsun .

141
7
yanıtYanıtla
OKUR:

chp ve kılıçtaroğlu silahlı kuvvetlerin sınırötesi harekatlarına mecliste hayır oyu veriyor sosyalmedyada destek mesajı atıyor,hangisi samimi sizce

103
28
yanıtYanıtla
umurka 06:

Adam zaten şaka gibi :)))

yanıt2
yanıt0
ahmet örnek :

türkiyede kürt türk sorunu yoktur bunu artık herkes anladı türkiyede pkk sorunu bölücülük sorunu terörist sorunu var her kürt terörist bölücümü tabiki değil uğrunda öleceğimiz kürt kardeşlerimizde vardır bu sorunu artık çarpıtmanın bir alemi yoktur.

93
15
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

hdp ye her evden oy isteyenlere bak :D müstahak hdp ye iyi oldu kullanılıp atıldılar köşeye

81
26
yanıtYanıtla
Lokum Ceto :

dün yazdim kilicdaroglu saka yapmistir diye hdp yi kizdiramaz adam hdpnin arka bahcesi

65
35
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Kürt sorunu nedir? Türkiye Cumhuriyetinde birkaç ırk birlikte yaşıyoruz. Yani çözüm Türkiye'nin doğusunu size vermek ise, bu artık Kürt sorunu değil, Türk'ün sorunu olur bunu da biliyorsunuz.

91
9
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title