Haberler

Ankara, Kılıçdaroğlu'nun 15 dakikalık manifestosunu konuşuyor: Resmen cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün bir ilke imza atarak grup toplantısındaki konuşmasını 15 dakikada bitirdi. Yeni bir yolda yürümeye başlayacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, "Cesaret yoksa zafer yoktur. Ya bana katılın ya da yolumdan çekilin. Pes etmeyeceğim, durmayacağım, milletimin huzurunda söz veriyorum. İçimde bu halk için biriktirdiğim büyük bir kavga var." dedi. CHP liderinin bu sözleri cumhurbaşkanlığına adaylık ilanı olarak yorumlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında bir ilke imza attı.

"YA BANA KATILIN YA YOLUMDAN ÇEKİLİN"

Ülkenin siyaset gündemine ilişkin değerlendirmeler yerine yalnızca Gezi Parkı Davası'nda çıkan tutuklama kararlarına değinen Kılıçdaroğlu "Cesaret yoksa zafer yoktur. Bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum; bu engerek ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır. Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Bu millete, çetelere boyun eğdirmeyeceğiz. O yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın ya da yolumdan çekilin.

"PES ETMEYECEĞİM"

Bir insanın uğrunda öleceği bir şey yoksa hayatında zaten o hiç yaşamamıştır. Pes etmeyeceğim, durmayacağım, milletimin huzurunda söz veriyorum. İçimde bu halk için biriktirdiğim büyük bir kavga var. Bu kavgayı yol arkadaşlarımla birlikte yapacağız. Bir insanın uğrunda öleceği bir şey yoksa hayatında o zaten yaşamamıştır. Pes etmeyeceğim, durmayacağım. Ülkeyi kaçak sığınmacılarla dolduranlarla, beş paraya vatandaşlığı satanlarla kavga edeceğiz, milyonların elektriğini kesen çetelerle kavga edeceğiz, sokaklarımızı mafyaya teslim edenlerle, uyuşturucu baronlarıyla, yargıyı siyasetin emrine verip Brunson'ları özel uçakla gönderip, kendi insanını rehin tutanlarla kavga edeceğiz. Vatanı satanlarla kavga edeceğiz.

"HADİ EYVALLAH" DEYİP SALONU TERK ETTİ

Biz birbirimize emanetiz. Kol kola yürüyeceğiz. Bu memleket bize emanet. Birimiz açken hiçbirimiz tok değiliz, birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz. Birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz... Hadi eyvallah!..." ifadeleriyle başladığı konuşmasını kısa kesip salonu terk etti.

"ADAYLIK DAHİL ÇIKTIĞI YOLU İLAN ETTİ"

Cumhuriyet'in haberine göre Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı bu çıkış, parti kurmayları tarafından "Cumhurbaşkanlığı adaylığı da dahil çıktığı yolu ilan etti" şeklinde değerlendirildi. Kılıçdaroğlu'nun bu mesajının sadece iktidara değil, sivil toplum kuruluşları ve siyasilere de olduğunu söyleyen CHP kurmayları, "Toplumun farklı kesimlerine 'Zulmedenler kadar zulme sessiz kalanlar da pay sahibidir, sessiz kalmayın' mesajıyla Cumhurbaşkanlığı yarışında çıktığı yolu daha belirginleştirdi. Herkesin tarafını seçmesini istedi" ifadelerini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (35)

Orhan D:

Bugüne kadar Ak Parti'yi destekledim. Hem üyesi olarak, hem de gerektiğinde seçim dönemlerinde görevli olarak. Fakat bu sefer desteklemeyeceğim. Muhtemelen ya Genç parti yada CHP ye oy vereceğim. Benim gibi AK Parti ile gönül bağını koparmış sayısız seçmen var.

97
171
yanıtYanıtla
mehmet can:

kesin öyledir tamam orhan

yanıt24
yanıt13
Abdullah Aydemir:

bende chp liydim ama aynı senin gibi karar değiştirerek AKP' ye vercem oyumu..(anlayana)

yanıt23
yanıt22
Orhan Dik :

Ben bir CHP'li olarak, halkı kin ve düşmanlığa sürüklemeye davam eden Kılıçtaroğlu'na tepki olarak AKP'ye oy vereceğim

yanıt8
yanıt2
özen66:

kemal kılıçdaroğlunu yedirmeyiz

82
136
yanıtYanıtla
Ummu YLN:

Aldığın likelar seçimin sonucuna ışık tutuyor sanki

yanıt2
yanıt2
Doğrucu Davut Davut:

Az konuşmasına pek sevindik açıkcası. Zaten boş konuşuyor, kendi kendine kızsın dursun bir köşede.

136
73
yanıtYanıtla
Abdullah Aydemir:

Çok konuştumu attığı yalanlardan dolayı tazminat ödüyor. Bence de az konuşması hayırlı olan :D

yanıt29
yanıt9
Murat Vatansever:

Millet ittifakı gider de Kemal Kılıçdaroğlunu aday gösterirse seçim kazanmak istenmiyordur ve bu iş başlamadan biter. Yıllardır kazanamayan aday formatında iken neden hala Kemal Bey! Güven vereN biri değilsiniz!. Tek bir aday var oda Mansur Yavaş!

122
83
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

halen neden istifa etmiyor ne bu koltuk sevdası kaç seçim kaybetmiş boş boş konuşuyor halk güvenmiyor belli

147
35
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title