Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan enflasyon tepkisi: TÜİK'in bu yalanı, emeklinin, memurun cebinden çalmak demektir

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in açıkladığı haziran ayı enflasyon oranına tepki gösterdi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "ENAG yıllık %176 enflasyon açıkladı, TÜİK %79. Pazar, market ortada. TÜİK'in bu yalanı, emeklinin, memurun cebinden çalmak demektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için suç işlemeyi bırakın, sorumlusu siz olacaksınız" ifadesini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 4,95 artarken, yıllık bazda yüzde 78,62'ye çıktı. Böylece yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesine çıktı.

İLK TEPKİ CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN GELDİ

TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranlarına ilk tepki ise kuruma baskın ziyarette bulunarak gündem yaratan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

"SUÇ İŞLEMEYİ BIRAKIN, SORUMLUSU SİZ OLACAKSINIZ"

Sosyal medya hesabından Enflasyon Araştırma Grubu'nun açıkladığı yıllık oran olan yüzde 176'lık rakamı TÜİK'in açıkladığı yüzde 79 ile karşılaştıran Kılıçdaroğlu, "Pazar, market ortada. TÜİK'in bu yalanı, emeklinin, memurun cebinden çalmak demektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için suç işlemeyi bırakın, sorumlusu siz olacaksınız!" ifadesini kullandı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı;

Kılıçdaroğlu'ndan enflasyon tepkisi: TÜİK'in bu yalanı, emeklinin, memurun cebinden çalmak demektir

TÜİK BİNASINA BASKIN ZİYARETTE BULUNMUŞ ANCAK İÇERİ ALINMAMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl kasım ayında enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuş ve "TÜİK'ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" ifadesine yer vermişti.

Kılıçdaroğlu'ndan enflasyon tepkisi: TÜİK'in bu yalanı, emeklinin, memurun cebinden çalmak demektir

"TÜİK BİR DEVLET KURUMU OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR"

Paylaşım sonrası TÜİK'e giden ancak CHP heyetiyle birlikte içeri alınmayan Kılıçdaroğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "TÜİK bir devlet kurumu olmaktan çıkmış, bir saray kurumu haline dönüşmüştür. Burası artık devletin bir kurumu değildir" ifadesini kullanmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Haberler

500

Yorumlar (7)

Hakan Soyadi:

kemal kılıçtaroğlu da olmasa kimse kimseden hesap soramayacak ya yazık 85 milyon kişiden 1 kişi mi eleştiriyor şu durumu ? yazıklar olsun

120
34
yanıtYanıtla
mehmet can:

gene bir yerleri basmaya gider.

29
79
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Kilicdaroglunu siyaseten hiç sevmem ve inandırıcılığı da olmayan biri....Ama ilk kez Sayın Kilicdarogluna katılıyorum..Enflasyon ile ilgili Hükümet ve kurumlar yalan söylüyor.....Basit hesap...maaşınla alabildiğin ekmek- simit hesabı bile Enflasyon oranını gösteriyor...

50
10
yanıtYanıtla
Atakan Kilic:

onun ıcın bır sıkıntı ıkı maas alan ınsan hedefı baska onun ,

4
10
yanıtYanıtla
osmanlı:

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış..

7
5
yanıtYanıtla
ismail bey :

Sayın kılıçdaroğlu dün geceden Tuik e gidip, kapının önünde çadır kursaydı, bu gün açıklanacak rakam farklı olabilirdi..

0
0
yanıtYanıtla
Sami İşgören:

sayın kemal bey tuikin çaldığını sende biliyorsun biz emeklilerde artık iktidara geldiğinde tuikin çaldığı paramızın farkını siz verirsiniz değilmi artık.eğer hakkımızı yiyen TUİK ve sebeb olana zehir zıkkım olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title