Haberler

AK Partili Mahir Ünal'ın "Cumhuriyet" ile ilgili sözlerine bir tepki de Kılıçdaroğlu'ndan: Tarih bilmiyorlar

Güncelleme:

AK Partili Mahir Ünal'ın "Cumhuriyet dilimizi yok etmiştir" sözlerine Bahçeli'nin ardından bir tepki de Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Parti grubunda konuşan Kılıçdaroğlu, "AK Parti'de Grup Başkan Vekilliği yapan biri olan Mahir Ünal kalkıyor, bir açıklama yapıyor. Tarih bilmiyorlar, hurafeler ile tarih öğrenilmez arkadaşlar. Gerçeklerle öğrenilir." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın Cumhuriyet ile ilgili sözleri tepki çekmeye devam ediyor. Ünal'a MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ardından bir tepki de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Bahçeli isim vermeden Ünal'a yüklenirken, Kılıçdaroğlu açık açık sözlerini eleştirdi.

"HURAFELER İLE TARİH ÖĞRENİLMEZ"

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet aynı zamanda bir kültür devrimidir, yeniden doğuştur. Halkın sadece yüzde 10'unun okuma yazma bildiği bir bakiye alındı. Millet mekteplerinin arkasından köy enstitülerinin kurulmasının temel nedeni budur. İnsanlar okusunlar, öğrensinler diye. Şimdi Kültür Bakanlığı yapmış, AK Parti'de Grup Başkan Vekilliği yapan biri olan Mahir Ünal kalkıyor, bir açıklama yapıyor. Tarih bilmiyorlar, hurafeler ile tarih öğrenilmez arkadaşlar. Gerçeklerle öğrenilir. Sen hiç Karacaoğlan dinlemedin mi kardeşim? Tertemiz bir Türkçesi var. 17'nci, 18'inci yüzyılda bu insanlar tertemiz bir Türkçe ile ne yazdılar ne söyledilerse bugün hepimiz biliyoruz. Yunus Emre, 'İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen hanice okumaktır' diyor. Daha ne desin Yunus. Sen Yunus'u bile bilmiyorsun." ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'DE TEPKİ GÖSTERDİ

Bahçeli'de bugün yaptığı konuşmada isim vermeden Ünal'a yüklendi. Bahçeli, "Cumhuriyet'in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Ön yargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet'in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçemizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde öz güven eksikliğidir" dedi.

MAHİR ÜNAL NE DEMİŞTİ?

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi MAO'nun Çin'de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Sivas kavga Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500

Yorumlar (5)

Halit Dursun:

kendisi cok tarih biliyorda....

4
1
yanıtYanıtla
Ali Yeğin:

Cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz.

2
2
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

Cumhuriyetin sayesinde vergilerimizle maaş alan ve üstüne birde cumhuriyeti aşağılayan mahir ünalı kınıyorum. Aldığınız maaştaki hissemi haram etmekten başka söz kalmıyor.

0
2
yanıtYanıtla
Demir Acer :

bu tipler akepenin gizli gizli kuyularini kazan elemanlardir

0
2
yanıtYanıtla
Muhasebeci:

Cumhuriyet dönemindeki gelişmelerin çoğu konjonkturun etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu gelişmeler tanzimatla başlamış, ittihat terakki ile ve cumhuriyetle devam etmiştir. Bununla beraber bu dönemlerde yapalım derken yıkımlarda olmuştur. Bu millet bunları hamasetsiz, özgürce değerlendirmelidir.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title