Haberler

Kayseri Baro Başkanından Feyzioğlu'na Destek

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, hemşehrisi Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na yönelik hükümet kanadından yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, hemşehrisi Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na yönelik hükümet kanadından yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Hükümetin bu işin rövanşını alma gibi bir düşünce içerisinde olmaması gerektiğini belirten Konaç, "Benim de konuşmasında katılmadığım bölümler var ama fikir beyan etme ve eleştirme hakkına saygı sonuna kadar duyulmalıdır" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor. Özellikle hükümet kanadının tepki gösterdiği Feyzioğlu'na, Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç destek verdi. "Barolar Birliği Başkanımızın konuşması, demokrasi, fikir özgürlüğünün gelişimi konusunda önemlidir" diyen Konaç, "Konuşmanın içerisinde benimde katılmadığım bazı konular var ama katılmıyoruz diye eleştirme, fikir beyan etme özgürlüğüne engel olamayız. Bu nedenle bu duruma saygı duyulmalıdır. Fikir özgürlüğünden bahsediyorsak herkes üslubuna dikkat etmelidir" dedi.

RÖVANŞ ALMA DÜŞÜNCESİ YANLIŞ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, "Parlamento açıldıktan sonra Barolar Birliği seçimlerinin de barolardan gelen delegelerin seçimlerinin de çoğulcu yöntemle yapılması için öneri getireceğiz. Umarım sayın başkan bu çoğulcu önerilerimize de destek verir" yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Konaç, hükümetin konuyu rövanş haline dönüştürmesini doğru bulmadığını belirtti. Konaç, "Kimse kimseden rövanş alma gibi bir girişim içerisine girmemelidir. Bu nedenle hükümetin Barolar Birliği seçim gündemine dayalı kanun değişikliği gibi bir çalışmanın içerisine girmesini yani bir diğer anlamda bu konunun kendince rövanşını almak istemesini doğru bulmadığımı da belirtmek istiyorum" diye konuştu.

BU VEBALİ KİMSE ÖDEYEMEZ

Ülke ve dünya gündeminin ilk sırasında yer alan "Suriye ile Savaş" tartışmaları ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan ve bu tartışmalara sosyal medya üzerinden de sık sık katılan Konaç, "Irak örneği ortadayken yeni katliamların vebalini, buna çanak tutan hiç kimse ödeyemez" dedi. Konaç, şöyle devam etti:

"Türkiye Suriye'ye girsin, 'birkaç günde bu iş biter' diyenler görüyorum. Irak'ta yaşanan savaşta ABD ve müttefiklerinin cinayetleri, ölen çocuklar, tecavüze uğrayan kadınlar ortadayken, böyle bir maceraya yeniden destek verilmesi için yazılan çizilenlere hayret ediyorum. İncirlik Üssü'nün bu amaç için kullanılması ve zalim Esed gitsin diye, zalim başı Amerika'nın gelmesini isteyenlerin tarihten hiç ibret almadıklarını görüyor ve kahroluyorum. ve buna gizli gizli, sinsi sinsi sevinen İsrail'in varlığını bilmek nefretimi daha da artırıyor" - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Metin Feyzioğlu Fevzi Konaç Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title