Haberler

Karabaş: 'Eylemsizlik Sona Ererse Şiddet ve Ölümler Göreceğiz'

BDP Bitlis Milletvekili Karabaş, Eylemsizlik kararı sona ererse, önümüzdeki aydan itibaren bugüne kadar yaşadıklarımızın üzerinde bir şiddet, bir çatışma ve ölümler göreceğiz" dedi

BDP Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, terör örgütü PKK'nın aldığı eylemsizlik kararı sürecinin ay sonunda dolacağını söyleyerek, "Eğer tekrar adım atılmayıp, eylemsizlik kararı sona ererse, önümüzdeki aydan itibaren bugüne kadar yaşadıklarımızın çok çok üzerinde bir şiddet, bir çatışma ve ölümler göreceğiz" dedi.

Partisinin Yalova İl Örgütü tarafından Gülhan Düğün Salonu'nda dün gece düzenlenen 'Demokrasi ve Çözüm Şöleni' adlı programa katılan BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, burada bir konuşma yaptı. PKK'nın aldığı eylemsizlik sürecinin Ekim ayı sonunda dolacağını belirten BDP Milletvekili Karabaş, toplumun her kesimine çağrıda bulunarak, bu sorunun çözümüne destek olunması gerektiğini belirtti. Karabaş, şunları söyledi:

"Türkiye'nin çok önemli, çok ciddi sıkıntıları var. Eğer tekrar adım atılmayıp, eylemsizlik kararı sona ererse, önümüzdeki aydan itibaren bugüne kadar yaşadıklarımızın çok çok üzerinde bir şiddet, bir çatışma ve ölümler göreceğiz. Bunun için öncelikli olarak yapılması gereken şey, bir an önce devlete, hükümete adım attırmak için çaba içinde olmak."

Karabaş'ın konuşmasının ardından şarkıcı Rojda sahneye çıkarak Kürtçe şarkılar söyledi.

Süheyla GÖZDERELİLER / YALOVA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title