Haberler

Kabine'nin açıklanmasına saatler kala kulisler bunu konuşuyor: İlk başörtülü vali, Aile Bakanı olacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Kabine üyelerini açıklamasına saatler kala, geçtiğimiz yıl ilk başörtülü vali olan Kübra Güran Yiğitbaşı'nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olacağı iddia edildi. Yiğitbaşı'nın eski bakan yardımcısı olması ise kulislerde konuşulan bu iddiaları kuvvetlendirdi.

2022 yılının haziran ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı Afyonkarahisar Valiliği'ne atandı. Yiğitbaşı, bu atama ile Türkiye'nin ilk başörtülü valisi oldu.

AİLE BAKANLIĞI'NIN BAŞINA GELİYOR

Aradan geçen 1 yılın sonunda Türkiye seçime gitti, oyların çoğunu alan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi kurmak üzere harekete geçti. Bu akşam yeni bakanların açıklanması beklenirken kulislerde ise birçok iddia dolaşıyor. Bunlardan birisi de Yiğitbaşı'nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olacağı yönünde. Yiğitbaşı'nın eski bakan yardımcısı olması ise öne sürülen iddiaları kuvvetlendiren bir detay.

Kabine'nin açıklanmasına saatler kala kulisler bunu konuşuyor: İlk başörtülü vali, Aile Bakanı olacak

KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR?

1979 Ankara doğumlu olan Yiğitbaşı, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde bitirdikten sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'nde "Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi" üzerine çalışma yaptı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde, "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" adlı teziyle doktorasını tamamladı.

Kabine'nin açıklanmasına saatler kala kulisler bunu konuşuyor: İlk başörtülü vali, Aile Bakanı olacak

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde araştırma görevlisi ve Dr. öğretim üyesi olarak görev yaptı. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde; Araştırmacı Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, İletişim Etiği, Medya ve Çocuk gibi dersler verdi. Üniversite bünyesinde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü gibi idari görevlerde bulundu. 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadelede kadınların rolünü konu alan "Kalplerin Direnişi" adlı belgeseli Boğaziçi Film Festivali'nde gösterildi, TRT belgeselde yayınlandı.

Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım adlı kitabın yazarı olan Yiğitbaşı, 2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak da görev yapan evli ve 3 çocuk annesi Kübra Güran Yiğitbaşı, Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Afyonkarahisar Valisi olarak atandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Hakkım Yok:

Keşke başörtülü diye otekilestirmeseler ...asıl ayrımcılık budur...iyi birşeyde bile soylenirken ayrımcılık yapılıyor yapmayın şunu

92
8
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

1979 yilinda issizlik ve terörden almanyaya kactim vali kizimiz dünyaya gelmis ben kactim o dogdu ben ancak bir makine mühendisi olabildim kizimiz vali olmus simdi kabinede allah daha basarilar versin tek ayri seyimiz var sen dünyaya geldiginde ben siyasetin nasil isledigini biliyordum

32
19
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Yakışır ...

23
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title