Haberler

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı üyeleri, tutuklanan gazeteciler için açıklama yaptı

Güncelleme:

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı üyeleri, yabancı karşıtı sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan 3 gazeteci için Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı.

İyi Parti Ankara İl Başkanlığı üyeleri, yabancı karşıtı sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan 3 gazeteci için Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Gazeteciler Serkan Kafkas, Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak, yabancı karşıtı sosyal medya paylaşımları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 20 Ekim'de çıkarıldıkları hakimlikçe 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından tutuklandı. İyi Parti'nin 81 il teşkilatları, 3 kişi hakkındaki tutuklama kararına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yaptı.

Ankara İl Başkanlığı üyeleri de Ankara Adliyesi önünde bir araya geldi. Grup adına açıklamayı İYİ Parti İl Başkanı Yener Yıldırım Yaptı. Yıldırım, Türk milliyetçiliği düşüncesine sahip gazetecilere yönelik yeni bir baskı politikasının ifşa olduğunu söyledi. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' pankartının bulunduğu bir fotoğrafın delil sayıldığını belirten Yıldırım, "Türk milliyetçisi olmak, Türk milletinin geleceği için paylaşımlarda bulunmak, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' pankartını taşımak asla bir suç olmadığı gibi Türk milletinin her bir ferdinin görev ve sorumluluğundadır. Belirtmek isteriz ki Ulu Önderimiz olmasından her zaman övündüğümüz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Ziya Gökalplerden Erol Güngörlere kadar tertemiz Türk münevverlerinin, devlet adamlarının yeşerttiği ve büyüttüğü Türk milliyetçiliği düşüncesini, İYİ Parti olarak savunmayı ve korumayı sürdüreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında, Türk milliyetçiliğinin mahkum edilmesine geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Ankara Adliyesi Sosyal Medya İYİ Parti Ankara Hukuk Medya Politika Haberler

title