Haberler

İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan "İstifa edecek misiniz?" sorusuna yanıt: Ben itiraz ettim

Güncelleme:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız" diyerek 6'lı Masa'nın aday belirleme sürecine yönelik sert ifadeler kullanan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'na katıldığı canlı yayında "İstifa edecek misiniz?" diye soruldu. Ağıralioğlu, "Ben itiraz ettim. Benim itirazım partime yapılanlara, genel başkanımın maruz kaldığı muameleye." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına itiraz edip 6'lı Masa'daki aday belirleme sürecine zehir zemberek sözlerle tepki gösteren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun sözleri Millet İttifakı'nda deprem etkisi yarattı. Ağıralioğlu, "Biz bugün çok önemli bir eşiğe geldik. Milletimizin ihtiyacı böyle olduğu için arz ediyorum. Vicdan sıkışmıştır. Tarih sıkışmıştır. Tercih sıkışmıştır. Devletin şerefli makamlarını bölücülerin pazarlığı haline getirdiler. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız." dedi.

"BENİM İTİRAZIM PARTİME YAPILANLARA"

Tepkilerin odağı haline gelen Yavuz Ağıralioğlu, Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Ağıralioğlu, "İstifa edecek misiniz?" sorusuna, "Ben itiraz ettim. Benim itirazım partime yapılanlara, genel başkanımın maruz kaldığı muameleye. Ben genel başkanın istişare sürecine dahil olduğu mızıkçılık yapacağım iradesini temsil etmiyorum. Milletten duyduğumu masaya arz ediyorum." yanıtını verdi.

"PARTİMDEN RAHATSIZ DEĞİLİM"

Ağıralioğlu, şunları söyledi: "Dönüş sürecindeki Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı dair bütün bunlarla istişare süreçlerde yüzümüze vurulan kekremsi ifadeler, masada, maşeri muhalefet vicdanında bu işi görmezden gelin, anlayışlı olun diye İYİ Parti'nin hissesine tahammülü düşündü. Söylediklerimizin ciddiye alınmadığını gördüm. Ben partimden rahatsız değilim, partime yapılanlardan rahatsızım.

"TESTİ KIRILMADAN UYARILMIŞ OLDUM"

İYİ Parti'nin kırmızı çizgilerin doğru anlaşılmasını isterim. Bize gizli ve hususi gündemimiz varmış gibi pazarlanıyor olması, sanki görüşmelerin böyle sızdırılması, mevki pazarlıkları yapıyormuş gibi İYİ Parti'nin ilzam edildiği. Ben testi kırılmadan uyarmış oldum.

"İYİ PARTİ İLE DE HELALLEŞECEKSİNİZ"

Bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Cumhurbaşkanı adaylığı. Bu sürece nasıl bakıyorum? Nasıl yönetiyorsunuz? Muhalefetteki demomuz budur. Ben endişemi ifade ettim. Kurucusu olduğumuz masada bize böyle davranan yarın güçlü olduğunda bize ne yapar endişesi duyuyorum. Helalleşmek metaforuyla milleti sarıp sarmalarsanız İYİ Parti ile de helalleşeceksiniz.

"İSTİŞAREDEN ÇIKAN KARARLARA UYULMAK ZORUNDADIR"

İstişareden çıkan kararlara uyulmak zorundadır. Görülsün ki İYİ Parti kırıldı. 5 yıllık emekler var. Bu emeklerin bu şekilde heba edilmesine bir itirazdır. Biz insanız, kalbimiz var, umutlarımız var. İYİ Parti şimdi sahada gücünün kırılmasına sebep olan coşku kaybı var, o da bu süreçteki nezaketsizliktir. Ben siyasette İYİ Parti'yi hep üçüncü yol gibi bildim. Benim mesuliyet alanımda hep bir makul üçüncü yol. 'Hepimiz beraberiz' diyebilen, seçmenin hepsini canından aziz bilen herkesi kendinden bilebilen bir siyasi şuurun inşa edileceği kulvarda gördüm."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Yavuz Ağıralioğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500

Yorumlar (8)

Adana001 Merkez:

İstifa et yavuz istifa et medyatik olma hırsın seni küçülttü

1
1
yanıtYanıtla
I D:

Sayin Ağıralioğlu kimse takmıyor bırak artık herkez işini yapsın kardeşim.ufak bir toplantinizda sorunlar çözülür neden koşturuyorsunuz siyaset diyelimmi bunun adina

2
0
yanıtYanıtla
Fahri Çelik:

Sayın Aliagiroglu çok geçmeden batmakta olan gemiden ayrıl sizden beklenti büyük öyle hem itirazım var oy veririm demek ayıp

0
1
yanıtYanıtla
I D:

Ne yapmaya çalışıyor siyaset işte bilemiyosun

0
0
yanıtYanıtla
Oguzhan Altunbilek:

2 lafından biri muhsin yazıcıoğluydu bir zamanda. Seni bu halde HDP ile iş birliği içinde olan bir organizasyona oy vericem ergen gibi davranamam dediğini görse.Birdaha asla adımı anma derdi.

0
0
yanıtYanıtla
ERKAN :

belki çağıran olur diye çıkış yaptı kimseden ses çıkmayınca...

0
0
yanıtYanıtla
t t:

Tehdit almış beli

0
0
yanıtYanıtla
Fatma İnce?:

Senin başkanın haberleri olmadan açıklama yapamazsın aklınızla siyaset yapıyorsunuz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title