Haberler

Irak'ta Meclis Başkanı'na bağlı üç bakan istifa etti

Güncelleme:

Irak'ta yüksek mahkeme tarafından milletvekilliği düşürülen Meclis Başkanı Muhammed Halbusi'ye bağlı Planlama Bakanı, Sanayi ve Maden Bakanı ile Kültür, Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı istifa etti. Ayrıca Halbusi'nin lideri olduğu Takaddüm Partisi'ne bağlı 37 milletvekili de Meclis oturumlarını boykot etme kararı aldı.

Irak'ta yüksek mahkeme tarafından milletvekilliği düşürülen Meclis Başkanı Muhammed Halbusi'ye bağlı üç bakan kabineden istifa etti.

3 BAKAN İSTİFA KARARI ALDI

Halbusi'nin lideri olduğu Takaddüm Partisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, parti üyeleri Irak Başbakan Yardımcısı ve Planlama Bakanı Muhammed Temim, Sanayi ve Maden Bakanı Halid Bettal, ile Kültür, Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Ahmed Bedran istifalarını sundu. Söz konusu partiye bağlı 37 milletvekili de Meclis oturumlarını boykot etme kararı aldı. Partiye mensup milletvekilleri ayrıca çeşitli görevlerde bulundukları Meclis Komisyonlarından da istifa etti.

Irak'ta Meclis Başkanı'na bağlı üç bakan istifa etti

NE OLMUŞTU?

Irak'ta en yüksek mahkeme konumundaki Yüksek Federal Mahkeme, detay vermeksizin Halbusi'nin milletvekilliğini düşürmüştü. Halbusi'nin lideri olduğu Takaddüm Partisi'nden onlarca kişi Musul, Kerkük, Salahaddin, Bağdat ve Enbar vilayetlerinde yerel seçim yarışında yer alıyor. Bu parti adaylarının seçim posterlerinde ise Halbusi'nin fotoğrafları kullanılıyor.

Kaynak: AA / Politika

Meclis Başkanı Milletvekili Maden Irak Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title