Haberler

4 yıl 11 ay hapis cezası alan CHP'li Canan Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi'ne gönderildi

Güncelleme:

Daha önce attığı tweetler nedeniyle hakkındaki 4 yıl 11 aylık hapis cezası kesinleşen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun işlediği suçtan dolayı cezaevinde yatmayacağı biliniyordu. Bugün prosedür gereği Silivri Cezaevi'ne gönderilen Kaftancıoğlu'nun öğleden sonra tahliye edilmesi bekleniyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yargıtay'da hakkındaki siyasi yasak ve 4 yıl 11 aylık hapis cezasının onanmasının ardından kesinleşen cezasının infazı için teslim olmak üzere İstanbul Adalet Sarayı'na giderek imza attı. İnfaz Savcılığınca işlemleri tamamlanan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Kaftancıoğlu'nun prosedür gereği Silivri'ye gönderildiği öğrenilirken, cezaevine girişinin ardından öğleden sonra tahliye edilmesi bekleniyor.

4 yıl 11 ay hapis cezası alan CHP'li Canan Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi'ne gönderildi

4 YIL 2 AYLIK HAPİS CEZASI BOZULDU

Kaftancıoğlu hakkında Mayıs 2019'da, önceki yıllarda sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle dava açılmış, Eylül ayında ise beş ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezası verilmişti. Dava istinaf mahkemesine taşınmıştı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Canan Kaftancıoğlu'na beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. İki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu.

4 yıl 11 ay hapis cezası alan CHP'li Canan Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi'ne gönderildi

HAKKINDAKİ CEZA İÇİN NE DEMİŞTİ?

Kaftancıoğlu yaptığı ilk açıklamada, "Yargıtay'dan kararın çıktığı bilgisi ulaştı. Burada mesele Canan Kaftancıoğlu'na ne ceza verildi meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Bundan dolayı merak eden, arayan dostlarıma şunu söylemek isterim: Biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil, 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü sağlayıncaya kadar her şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin" demişti.

4 yıl 11 ay hapis cezası alan CHP'li Canan Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi'ne gönderildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Canan Kaftancıoğlu Yargıtay İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (27)

Süleyman Koç:

yatmıyacağı belli diye nasılda mutlu.. oysa rehabilitasyon için hükmün icrası şarttır...yani bu suçlu rehabilite edilmeyeceği için işlediği suçlara yine devam edecektir...adalet her birey için aynı suçta aynı cezayı içermelidir

169
60
yanıtYanıtla
Levent Bayrak:

Siz troller dalganızı gecin elbet adalet birgun size de lazım olacak

73
155
yanıtYanıtla
Hsn:

Demekki 4yıl 11 ay cezası kesinleşen birisi aslında beraat etmiş oluyor,o zaman ceza aldı demeyin beraat etti deyin,bu kanunların doğru düzgün düzenlenmesi lazım

168
14
yanıtYanıtla
Ali Osman:

cezasını çekmedenı çıkacak yani... ben birsey anlamadim, kadın hem adalet hukuk diyor hem cezasını çekmeden geziyor ????? mesele ihanetse eğer en ağır cezayı çekmek gerekmiyormu?????

125
46
yanıtYanıtla
Mustafa Erdoğan:

Şöyle düşünsen daha iyi değil mi: Demek ki mesele ihanet falan değil

yanıt13
yanıt24
ihtiyar:

Mustafa erdoğan ülkenin yüzde 80 ni bu kadından nefret ederken bunu o makama koyanlarda suçludur

yanıt17
yanıt4
Mehmet kuru :

Bu kadın tam bir atom bombası . Bu vatana perişanlıktan başka birşey getirmez Asker din vatan düşmanı

94
48
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

KANAS CANAN HAK ETTIGINI BULMUŞ UMARIM ÇIKAMAZ DAHA

68
32
yanıtYanıtla
Orhan D:

bilmediğim için soruyorum. 4 yıl 11 ay 20 günlük kesinleşmiş ceza; prosedür gereği cezaevine gir çık yapınca bitiyor mu? Başımıza bir ceza falan gelirse biz de haklarımızı bilelim. ondandır sormalarım... Yoksa sorduğum için altında bir art niyet aramayın.

89
5
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Bir daha suç işlerse, cezaevinde yatması gerekirse 4 yıl 11 aylık cezası karşısına çıkacak ve 4 yıl 11 ay cezasını yattıktan sonra işlemiş olduğu suçun cezası başlayacak.

yanıt27
yanıt3
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title