Haberler

İnce'yi Destekleyen CHP'li Milletvekilleri Kurultay Salonunu Beğenmedi

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce’yi destekleyen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, yarınki olağanüstü kurultayın yapılacağı salonunun uygun olmadığını belirterek, seçimin adil ve eşit şartlarda yapılması gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce'yi destekleyen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, yarınki olağanüstü kurultayın yapılacağı salonunun uygun olmadığını belirterek, seçimin adil ve eşit şartlarda yapılması gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç, CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nın yapılacağı ATO Comgresium'daki alanları basın mensuplarına gezdirdi. Daha sonra Muharrem İnce'yi destekleyen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, kurultayın yapılacağı yerle ilgili değerlendirme yapmak için Koç'un yanına geldi.

"MUHARREM BEY'İN SÖYLEDİĞİ GİBİ, ASLINDA İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜN BİR KURULTAYIDIR BU"

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, demokrasiyi ülkeye getirmiş CHP'nin parti içinde de demokrasiyi uygulaması gerektiğini ifade ederek, başkanlık divanında temsiliyet, salon süslemesi ve güvenlikle ilgili taleplerini iletmek istediklerini anlattı.

Kurultayın aslında bir bayram, kardeşlik, birliktelik olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Muharrem Bey'in söylediği gibi, aslında iktidara yürüyüşün bir kurultayıdır bu. Biz de bunun gereğini yapmaya çalışıyoruz. Böyle bir salonda olmasını yadırgadık açıkçası. 5-6 Eylül tarihlerinde ASKİ ve Atatürk Spor Salonu da müsait olduğunu öğrenmiştik ama burasını uygun gördü genel merkez yöneticilerimiz. CHP iktidara yürüyen bir parti olarak bir çıkış yapması gerekir, binlerin, 10 binlerin burada olması gerekir. AK Parti'ye asıl tavır alması gerekir. Çünkü amacımız kendi içimizde bir yarıştır, ama asıl amacımız iktidara yürümektir. Onun için de bunu tüm görkemiyle göstermeliydik. Biraz bu konularda eksiklikler, hatalar olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"KEŞKE DAHA BÜYÜK YERLERDE DAHA BÜYÜK İDDİALAR ORTAYA KONARAK YAPILABİLSEYDİ, BEN DAHA MUTLU OLACAKTIM"

CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu ise, CHP'nin iktidarın alternatifi olanların güçlerini ortaya koyması gerektiğine dikkati çekerek, "Şahsen ben bunu bir düğün gibi kabul ediyorum. Hiç düğünün 3 salonda yapıldığını görmedim. Dolayısıyla CHP delegelerini o salondan o salona yormaya bizim hakkımız yok. Keşke daha büyük yerlerde daha büyük iddialar ortaya konarak yapılabilseydi, ben daha mutlu olacaktım" dedi.

CHP'de insanları kategorize ederek, Atatürkçülüğü kategorize ederek değil, gerçekten kucaklayarak, birleştirerek temel ideolojiye sahip çıkarak CHP'yi büyütebileceklerine kaydeden Kulkuloğlu, "Umarım yarına kadar bu yanlışlardan dönülür. 2 genel başkan adayı, var olan bütün güçlerini koyarlar, mesajlarını verirler. Delege de hangisini uygun görürse onu seçer. Biz de baş tacı ederiz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Dilek Akagün Yılmaz Şevki Kulkuloğlu Muharrem İnce Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title