Haberler

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Güncelleme:

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İBB ekibinin Roma gezisini kastederek "Milletin cebinden basına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz." sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek? Almanya cumhurbaşkanı bile 1 uçak kullanırken, sen 8 uçak kullanıyorsun bu ülkede." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en son konuşmasında kendisinin Roma gezisiyle ilgili eleştirilerine yanıt verdi. İmamoğlu da Erdoğan'a israf göndermesi yaparak "Sayın Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek?" ifadelerini kullandı.

"İSRAFIN DANİSKASINI ANLATIRIM SAATLERCE"

TV100'de Candaş Tolga Işık'ın programında gündeme dair açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün kendisi hakkında yaptığı Roma gezisi eleştirilerine cevap verdi. İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek?" diye sorarak "Almanya cumhurbaşkanı bile 1 uçak kullanırken, sen 8 uçak kullanıyorsun bu ülkede. İsrafın daniskasını anlatırım saatlerce." dedi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay'ın 162. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları imza töreni için 45'i gazetecilerden oluşan 73 kişilik bir kafileyle Roma'ya gitmesini şu sözlerle eleştirmişti:

"İster merkezi ister yerel yönetim olsun milletin vergilerini harcayan hiçbir kurum insanımızın yüreğini sızlatacak bir savurganlık içinde olamaz. Son dönemde eş dost atamalarıyla birlikte belediye imkanlarının kişisel amaçlar için kullanıldığını görüyoruz. Kimse kusura bakmasın, milletin cebinden basına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Atanmış veya seçilmiş fark etmeksizin tüm makam sahipleri daha dikkatli davranmalıdır."

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ekrem İmamoğlu Almanya Roma Gündem Politika Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

500

Yorumlar (35)

Ert:

imamoglu nu bu konuda eleştirecek son kişi erdogan dır

887
480
yanıtYanıtla
alipasa zaman:

Yaptığı bir icraatımı var bu ülkede İBB başkanının yapılanlara milleti oyalıyor bir icraatı yok.

yanıt526
yanıt501
Cumalylmz yilmaz:

Alipaşa zaman nasıl bı icraat bekliyorsun belediye başkanından de bakım??

yanıt336
yanıt233
osman Nat:

Köftecilikten para kulelerine geçiş normal mi?

yanıt227
yanıt114
AdamınBiri:

tek icraatı asla yapılmayan icraat vaat eden kalınca dergiler.

yanıt198
yanıt57
Snr:

İmamoğlu vurdu ve gol oldu.adam haklı.konuşup bari eline koz vermeyin.

561
397
yanıtYanıtla
AdamınBiri:

bir de imamoglunun icraatı yok diyorlar bakın nasıl laf yetiştiriyor

yanıt175
yanıt60
osman Nat:

75 kişi şarap içmeye neden gider, ayrıca Köftecilikten para kulelerine geçiş normal mi?

yanıt268
yanıt249
Ali Tokgönül:

Osman Nat , sen , bir yüzükten saraylara gelenlere oradaki harcamalara bak Osmaaann . Ah kardeşim benim aaahh

yanıt220
yanıt166
necmettin durmaz:

icraat yok laf çok işte imamoğlu bu

110
93
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title