Haberler

"İktidar değişikliği tam bağımsızlığa darbe olur" diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan yeni açıklama

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum katıldığı bir televizyon programında "2023 seçimlerinde bir iktidar değişikliği Türkiye'nin tam bağımsızlık sürecine büyük bir darbe olur" ifadesini kullandı. Çıkışına yönelik eleştirilerin ardından sözlerine açıklık getiren Uçum, "Gerçekleşmesi pek muhtemel olmayan bir seçim sonucunun ne tür etkiler doğurabileceğine ilişkin bir değerlendirmeyi, demagoji yaparak ideolojik bir saldırganlığa dönüştürme çabası beyhudedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum katıldığı bir televizyon programında 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine ilişkin "2023 seçimlerinde bir iktidar değişikliği Türkiye'nin tam bağımsızlık sürecine büyük bir darbe olur. Batıcı, mandacı bir iktidar felsefesinin egemen olacağı ve Türkiye'nin hem coğrafi bütünlüğünün hem siyasi birliğinin tehlikeye gireceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ELEŞTİLER ÜZERİNE TWITTER'DAN YENİ AÇIKLAMA

Canlı yayındaki çıkışı kamuoyunda geniş yankı uyandıran Uçum, eleştirilerin gelmesi üzerine bu kez Twitter hesabından bir yazılı açıklamada bulundu. Uçum, "Siyasal sistemin işleyişinde seçmen iradesini belirleyici kabul eden, demokratik meşruiyetin esasını seçmen iradesinde gören, tez siyaseti yerine talep siyasetine üstünlük tanıyan, her türlü seçkinci siyaset anlayışını mahkum eden bir dünya görüşüne sahip olanlar hakkında "seçmeni darbecilikle suçluyorlar" diye çığırtkanlık yapmak işe yaramaz, inandırıcı olmaz, hakikate uymaz" ifadelerini kullandı.

"ÇARPITMA SİYASETİYLE HİÇBİR YERE VARAMAZSINIZ"

Uçum paylaşımına şöyle devam etti; "Bu ülkede kimlerin darbeci olduğu, kimlerin seçmeni özne değil nesne gördüğü, kimlerin kendi halkına yabancı olduğu, kimlerin batı güç odaklarından ve küresel emperyalizmdenmedet umduğu ayan beyan ortadadır. Gerçekleşmesi pek muhtemel olmayan bir seçim sonucunun ne tür etkiler doğurabileceğine ilişkin bir değerlendirmeyi, demagoji yaparak ideolojik bir saldırganlığa dönüştürme çabası beyhudedir. Çarpıtma siyasetiyle, yalan siyasetiyle, asılsız isnat siyasetiyle hiç bir yere varamazsınız, bunu yakın zamanda bir kez daha anlayacaksınız."

'İktidar değişikliği tam bağımsızlığa darbe olur' diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan yeni açıklama

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Mehmet Uçum Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (14)

Dengiz Elm:

Halkı galeyana getirmeyi bırakın

205
24
yanıtYanıtla
ERKAN :

EĞER SEN SEÇİLMİYORSAN BUNUN ADI NASIL DARBE OLUYOR

205
5
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

geri vitesini ne kadar çok kullanıyorsunuz

165
15
yanıtYanıtla
Angino chere:

Demokratik bir secimin sonucu demokratik bir sekilde kabul edilir.. Egerki sonuc kabul edilmezse, o zaman secen secmenlerin bagimsizligina darbe olur.

170
4
yanıtYanıtla
esrefpasali:

seçimle gelen, seçimle gider, milletin iradasine saygi duymak zorundasiniz...

168
3
yanıtYanıtla
Erkan Can :

süslü kelimeler kullandığınızda seçimlere darbe dediğiniz gerçeğini değiştirebilecek misiniz ? seçim demokratik haktır demokrasiye darbe demek zihniyetinizin tezahürüdür.

151
13
yanıtYanıtla
Amokachi:

Allah' tan, kitaptan soğuttunuz.

119
9
yanıtYanıtla
İlyas GÜNEŞ:

Oy devşirmek için söylemediğiniz laflar kalmadı.

73
6
yanıtYanıtla
İlyas GÜNEŞ:

Kıyamet de kopar mi dünyanın sonu gelir mi

70
7
yanıtYanıtla
Malatyalı:

Sizleri tanımayan ksldimi bu ülkede korku yapmanın faydası olmaz beyhude işler.

34
4
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title