Haberler

HDP'nin "Ortak aday belirleyelim" çağrısına ilk yanıt İYİ Parti'den geldi

Güncelleme:

HDP'siz seçim kazanılamayacağını öne süren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, 6'lı masaya seslenerek "Neden ortak bir cumhurbaşkanı belirleyemeyelim?" demişti. Bu sözlere ilk yanıt İYİ Parti'den geldi. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "HDP konusunda PKK ile olan ilişkisi bağlamındaki tavrımız, değerlendirmemiz, bu konudaki eleştirimiz nettir. Adaylık konusu da sadece İYİ Parti'yi ilgilendiren bir konu değildir." dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın "Bu düzeni değiştirmek için HDP'yle ittifak kurun demiyoruz. Asgari müştereklerde ortak bir cumhurbaşkanımız olsun diyoruz. Biz yargının bağımsız olmasını, basının özgür olmasını savunuyoruz Altılı Masa savunmuyor mu? Biz parlamenter demokrasiye dönelim diyoruz onlar demiyor mu? O zaman neden ortak bir cumhurbaşkanı belirlemeyelim?" sözlerine İyi Parti'den yanıt geldi. İYİ Parti adına açıklama yapan Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, HDP ile ilgili tavırlarının net olduğunu belirtti.

"SADECE İYİ PARTİ'Yİ İLGİLENDİREN BİR KONU DEĞİL"

Zorlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın altılı masaya yönelik ortak aday çağrısının anımsatılması üzerine, "İYİ Parti olarak baştan bu yana bu konudaki siyasi tavrımız, yaklaşımımız ortadadır. Elbette demokrasiyi, işbirliğini, TBMM zemininde milletimiz için ortaklaşma hedefini önemsiyoruz ama İYİ Parti olarak HDP konusunda PKK ile olan ilişkisi bağlamındaki tavrımız, değerlendirmemiz, bu konudaki eleştirimiz nettir. Adaylık konusu da sadece İYİ Parti'yi ilgilendiren bir konu değildir. Altılı masadan bahsedilmiş, bu altılı masanın diğer ortaklarına, genel başkanlarına, görüşlerine belki sunulabilecek bir konudur. Önümüzdeki günlerde hep birlikte irdelemeye devam ederiz." dedi.

"HDP'SİZ BU SEÇİM KAZANILAMAZ" DEMİŞTİ

Paylan gündem olan sözlerinin devamında seçimlerin HDP olmadan kazanılamayacağını belirtmiş ve şunları söylemişti: "İktidarın tek malzemesi 'Vay siz HDP ilesiniz, masanın altında HDP var'. Kimse şunu unutmasın HDP'siz bu seçim kazanılamaz. Bunun yol haritasını oluşturmak zorundayız. Şeffaf bir şekilde ne konuştuğumuzu nasıl ülkeyi tek adam rejiminden kurtaracağımızı belirleriz, daha sonra farklı görüşler varsa seçimi kazandıktan sonra siyasi mücadeleyi devam ettiririz.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kürşad Zorlu İYİ Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (33)

Kinyas Timur :

Hdpli Kürt ve sosyal demokrat kardeşlerim oylarımız ak partiye. Trol değilim kimse Erdoğan gibi olmaz. Erdoğanın tutumu eşittir ama diğer cenahın tutumu taraflıdır. Erdoğan giderse bizim için iyi olmaz.

241
186
yanıtYanıtla
Adygha Aydin:

Gecen yerel secimlerden once de "bu secimler beka sorunu"dediniz, degilmis. Ondan oncede bulent arinc biz gidersek, ulke batar" dedi. Bu millet turk milletidir kardesim, Kanuniler gider, Fatihler gelir, Fatihler gider Yavuzlar gelir.

yanıt43
yanıt55
bekir yapici:

ülke ucurumun kenarinda muhalefet hala anlamamakta israr ediyor parti adina egolarini tatmin ediyorlar göremedikleri sey bunun artik parti degil ülke sorunu oldugu bu secimde kaybedilirse ülkede ne parti ne muhalefet nede hukuk kalir simdiden yapilanlari idrak edemeyen görmeyenler tarih ve vicdanlarda sorumlu olacaktir.

177
178
yanıtYanıtla
Hasan parks:

Aynen kardeşim MV olmak icin susuyorlar Nezamandan beri bir aday cikaramadilar ülke elden gidecek

yanıt21
yanıt56
Blackened:

Ulkeyi bunlar mi kurtaracak Bekir efendi güldürme beni

yanıt51
yanıt13
Ahmet Bakan:

hdp siz bir seçim istiyorsanız sandıkta kalırsınız demedi demeyin siz akp ye hizmet ediyorsunuz

126
211
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen kardeşlerin danışıklı dövüşü, seçmen olarak bizde yedik.

173
104
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

yalandan kavgalar... istanbul ve ankarayı kimin yardımıyla kazandığınızı, Selöş ile kahvaltıları vs unutmadık. Aşırı oynaklık...

163
101
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

yahu ayıptır günahtır. Açık açık söylüyorlar daha ne desinler?? Madem öyle daha yakın zamanda işbirliği için ziyarete gidenleri niye unutuyorsun diye sorarlar adama bıktırdınız artık

yanıt69
yanıt31
Ophy:

@Mehmet Boşuna nefesini yorma kardeşim, duymuyorlar. Gözler, kulaklar kapalı sadece ağızlar açık bunlarda.

yanıt25
yanıt15
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title