Haberler

HDP'li Katırcıoğlu: "Demokrasideki gerilemeler mutlaka ekonomiye yansımaktadır"

Güncelleme:

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, "Demokrasideki gerilemeler mutlaka ekonomiye yansımaktadır, ekonomideki gerilemelere sebep olmaktadır.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, "Demokrasideki gerilemeler mutlaka ekonomiye yansımaktadır, ekonomideki gerilemelere sebep olmaktadır." dedi.

Katırcıoğlu, partisinin "Ekonomi Komisyonu" üyesi milletvekilleriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, demokrasi krizinin ekonomik maliyeti üzerine bir rapor hazırladıklarını söyledi. Demokrasinin bir yönetim biçimi olmakla birlikte ekonomiyle doğrudan ilişkili olduğunu anlatan Katırcıoğlu, "Demokrasi ile ekonomi arasında ilişkiler neredeyse bire bir yakın ilişkilidir. Kaldı ki bizim gibi ülkelerde yani gelişmekte olan diye tabir edebileceğimiz ülkelerde bu daha da böyledir." ifadesini kullandı.

Hazırladıkları raporda dört değişkene baktıklarını dile getiren Katırcıoğlu, şöyle devam etti:

"Bunlardan bir tanesi, hukukun yaralanması, gözden düşmesi, yönetim tarafından istenildiği gibi kullanılabilmesi gibi bir hadisenin yani hukukun sağladığı güvencelerin toplumda azalmasının ekonomik maliyetleri üzerinden bir değerlendirme yapacağız. İkincisi, daha güvenlikçi politikalara yönelirse yönetim burada da nasıl bir maliyet ortaya çıkıyor. Üçüncüsü, demokrasiden uzaklaştıkça ekonomik özgürlüklerden yoksun hale gelen toplumun giderek bir anlamda mutsuzlaşmasına yönelik olmak üzere bir etki ürettiğinin altını çizeceğiz. Dördüncüsü de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin katılımcılığı yok ederek yani farklı kesimlerin taleplerini dikkate alan bir yerden oluşması gereken kararların aksine neredeyse tek adamın verdiği kararlarla yönetilir olmasının getirdiği maliyetler."

Katırcıoğlu, 2015'ten itibaren Türkiye demokrasisinin gerilediğini ve gerilemeye devam ettiğini savunarak "Demokrasideki gerilemeler mutlaka ekonomiye yansımaktadır, ekonomideki gerilemelere sebep olmaktadır." diye konuştu.

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ise "Siz demokrasiden, demokratik değerlerden uzaklaştığınız sürece o zaman sizin ekonominiz kırılgan olur ve bir ufacık sarsıntıyla, rüzgarla yerle bir olur. Şu anda biz bunu yaşıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Erol Katırcıoğlu Milletvekili İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title