Haberler

Hdp Batman Milletvekili Aslan Açıklaması

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Malatya-Elazığ-Diyarbakır yüksek hızlı tren hattının, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak hattını da içine alacak şekilde yeniden düzenlenmesini istedi.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Malatya-Elazığ-Diyarbakır yüksek hızlı tren hattının, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak hattını da içine alacak şekilde yeniden düzenlenmesini istedi.

Aslan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Mardin-Midyat karayolu üzerindeki 2 kilometre uzunluğundaki Hop geçidinin yapımının 7 yıldır tamamlanamadığını söyledi.

Mehmet Ali Aslan, "2 bin 555 gündür 2 kilometrelik yol maalesef yapılmış değil. Çalışmalar, günde 1 metreye bile tekabül etmeyen bir hızda sürmektedir." ifadesini kullandı.

Bu yoldan gidilirken toza maruz kalındığını ve araçların zarar gördüğünü aktaran Aslan, yakındaki yerleşim yerinde oturanların da buradan kalkan tozdan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Bu yolun, 2010 tarihinde ihaleye çıkıldığını belirten Aslan, Ahmet Türk'ün ise 2014 yılında Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini ve şehirler arası yolların yapımının da Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olduğunu bildirdi.

Bu ay içinde, Malatya-Elazığ-Diyarbakır hattında yüksek hızlı tren ihalesinin verilmesinin düşünüldüğüne değinen Aslan, bu hattın Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak hattını da içine alacak şekilde düzenlenmesini ve güzergahın yeniden belirlenmesini talep etti.

Aslan, Batman ve Diyarbakır demiryolunun 1943 yılında yapıldığına işaret ederek, o gün bugündür bununla ilgili geliştirici ve hızlandırıcı bir çalışmanın yapılmadığını savundu.

Hızlı trenlerde en hızlı teknolojinin kullanılması talebinde bulunan ve saatte 110 kilometre ile giden trenlere hızlı tren denilemeyeceğini iddia eden Aslan, "Halkımız, yurttaşımız, insanımız hizmetin en güzelini, temizini ve hızlısını hak ediyor." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Mehmet Ali Aslan Mardin Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title