Haberler

Hdp Ağrı Milletvekili Aksoy Açıklaması

"AKP Hükümetini buradan uyarıyoruz; demokrasi ve hukuk dışı yöntemlerden derhal vazgeçin"

HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, İstanbul, Diyarbakır ve Ağrı'da düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığını belirterek, "AKP Hükümetini buradan uyarıyoruz; demokrasi ve hukuk dışı yöntemlerden derhal vazgeçin" dedi.

Aksoy, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kobani direnişine destek eylemlerinin başladığı tarihten bu yana Kürtlere yönelik siyasi soykırım operasyonlarının her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi. Son 1 ay içinde 3 bine yakın kişinin Kobani eylemleri nedeniyle gözaltına alındığını ve yaklaşık 600 kişinin tutuklandığını ifade eden Aksoy, gözaltına alınan ve tutuklananlar arasında çocukların da bulunduğunu savundu.

Kobani direnişine destek için yapılan 6-7 Ekim eylemlerinden sonra hükümetin kendi sorumluluğunu ve yanlışlarını örtmek adına yine siyasi soykırım operasyonları başlattığını öne süren Aksoy, hemen akabinde Meclis'e sevk edilen güvenlik paketini eleştirerek, "Güvenlik güçlerinin elini daha da güçlendiren ve keyfiyete davetiye çıkaran düzenlemeler çıkarılıyor" diye konuştu.

"Kamu güvenliği" adı altında başlatılan yeni dönem konseptinin temel hak ve özgürlükleri ihlal ettiğini savunan Aksoy, şöyle konuştu:

"Yapılması gereken, hükümetin çözüm ve barış sürecine uygun davranarak sorumluluğunu yerine getirmesidir. AKP Hükümetini buradan uyarıyoruz; demokrasi ve hukuk dışı yöntemlerden derhal vazgeçin. Siyasi soykırım operasyonlarına son verin ve gözaltına aldığınız kişileri serbest bırakın."

Aksoy, bir gazetede yer alan "Kobani eylemleri sonrası HDP'nin parti içinde soruşturma başlattığı, olayların tırmandırılmasına adı karışan 282 kişinin isimlerinin belirlendiği ve aralarında parti yöneticilerinin de bulunduğu bu kişilerin partiden uzaklaştırılması yönünde karar alındığı" haberine ilişkin bir soruya, "Böyle bir şey mümkün değil, mümkün görünmüyor da. Bu tür asparagas haberler belki kamuoyunun belleğini biraz daha parçalamak amaçlı" yanıtını verdi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Halil Aksoy Kobani Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title