Haberler

Hdp Adıyaman Milletvekili Yıldırım Açıklaması

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, "Zor ve güvenliksiz şartlarda yaklaşık 5 ay çalışmak zorunda kalan mevsimlik tarım işçileri ulaşım, barınma, sağlık ve eğitim sorunlarını da birlikte yaşamaktadır.

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, "Zor ve güvenliksiz şartlarda yaklaşık 5 ay çalışmak zorunda kalan mevsimlik tarım işçileri ulaşım, barınma, sağlık ve eğitim sorunlarını da birlikte yaşamaktadır." dedi.

Yıldırım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı sorunları dile getirdi.

Mevsimlik tarım işçilerinin her yıl Nisan ayı ile birlikte yurdun dört bir yanına dağılarak çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, " Türkiye'deki 6.5 milyon tarım iş gücünün yarısını mevsimlik tarım işçileri oluşturmaktadır. Mevsimlik tarım işçileri günde 14-15 saat çalışarak karşılığında 30-40 lira gelir elde etmektedir. Zor ve güvenliksiz şartlarda yaklaşık 5 ay çalışmak zorunda kalan tarım işçileri ulaşım, barınma, sağlık ve eğitim sorunlarını da birlikte yaşamaktadır." diye konuştu.

Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin diğer bölge toprakları gibi verimli olmasına rağmen yetersiz teşvik politikaları nedeniyle yöre insanının mevsimlik tarım işçisi olarak diğer bölgelere gitmek zorunda kaldığını öne sürdü.

Kadın tarım işçilerine ise erkeklerle aynı işi yapmalarına rağmen daha düşük ücretlerin ödendiğini, çocukların eğitimden mahrum kaldığını belirten Yıldırım, yaşanan olumsuzluklar karşısında hükümetin kalıcı çözümler için hızla adım atmasını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Behçet Yıldırım Adıyaman Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title