Haberler

Selahattin Demirtaş hapisten bu mesajı yolladı: Ortak evimiz Türkiye, ortak devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletidir

Güncelleme:

Terör örgütü propagandası suçundan hapis cezası alan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dikkat çeken ifadeler kullandı. Demirtaş, "Büyük değişime hazır olun. Kimseyi dışlamayın. Herkesin el ele, yan yana durması için uğraşın. Ortak paydamız demokratik cumhuriyettir, ortak evimiz Türkiye'dir, ortak devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletidir" dedi. Adaylık tartışmalarına da değinen Demirtaş, "Aday kim olacak tartışmasını bırakın" dedi.

93 kez PKK propagandası yapmakla suçlanan HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 2013 yılında İstanbul'da yapılan nevruz kutlamasındaki konuşmada PKK'yı ve terörist başı Abdullah Öcalan'ı övdüğü gerekçesiyle "Terör örgütü propagandası" suçundan hapisle cezalandırıldı.

YAZI KALEME ALDI

Ara ara avukatları aracılığıyla açıklamalarda bulunan Demirtaş bu sefer hapisten bir yazı kaleme aldı. Demirtaş, söz konusu yazısında Türk siyasetiyle ilgili dikkat çeken ifadelere yer verdi. T24'teki yazıya göre ortak payda vurgusu yapan Demirtaş, " Büyük değişime hazır olun. Kimseyi dışlamayın. Herkesin el ele, yan yana durması için uğraşın. Ortak paydamız demokratik cumhuriyettir, ortak evimiz Türkiye'dir, ortak devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletidir" dedi.

"ADAY KİM OLACAK TARTIŞMASINI BIRAKIN"

Demirtaş, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı: "Birlik olun, demokrasi ilkeleri etrafında buluşun. Aday kim olacak tartışmasını bırakın. O bir kişiyi değil, ülkeyi düze çıkaracak o güçlü program ile o dev kadroyu oluşturun ve şimdiden meydan meydan, alan alan milyonlarca ses olun, tek yürek olun, "hemen seçim, derhal seçim" diye haykırın. Coşkuyla, moralle, cesaretle harıl harıl seçime hazırlanın, iktidarı değiştirin."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Selahattin Demirtaş Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (37)

Özer Muhacir:

NE OLDU DEMİRTAŞ HANİ GÜNEYDOĞU KÜRDİSTANDI HAPİS SENİ ÇOK DEĞİŞTİRMİŞ AZ DAHA YATARSAN ATATÜRK DİYE BAĞIRMAYA BAŞLARSIN NELERE KADİR ŞU YÜCE TÜRK ADALETİ

346
292
yanıtYanıtla
Tahsin şeherli:

Yılanlar sadece derisini değiştirir bunlar takkiye inanmayın

yanıt256
yanıt170
Tahsin şeherli:

Kimse inanmaz kimse yemez

233
206
yanıtYanıtla
Mehmet Doğan:

O kadar ısmarlama anketlerle bile vatandaşı millet ittifakı nın kazanacağına inandiramayınca çareyi kendilerine göre gizli ortağa söylem değiştirmekte arıyorlar. Nafile yırtınmayın yine Cumhur hep Cumhur

147
161
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Anlaşılan Yeni Talimatlar gitmiş.

159
125
yanıtYanıtla
Doğrucu Davut Davut:

Yersen...

140
123
yanıtYanıtla
Deli dumrul:

Çok enteresan. Keşke şu söyledikleriniz gerçek olsa. Türkiye muhteşem terörsüz bir devlet olur. Ama siz bıraksaniz sizin ana-babası abd bırakmaz. O tren çoktan kalktı.

131
101
yanıtYanıtla
Mustafa ESMER:

"Bir olun, aday önemli değil" diyor 6 li kafadara...

166
64
yanıtYanıtla
Levent DEĞİRMENCİ :

daha dune kadar aponun heykelı yok ulkeyı 25 eyalete bolup yerel yonetımler kuracaktınız sozde ne oldu kavaladan sonra sana sıra geldı ğını anladın

122
107
yanıtYanıtla
MUSTAFA KEMAL:

NE OLDU HAİN İÇERİDE SIKILDIN DEĞİL Mİ?????????????????

115
108
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title