Haberler

Gaziantep - Hdp'li Toğrul: Cizre'den Gaziantep'e 20 Cenaze Geldi

Hdp'li Toğrul: Cizre'den Gaziantep'e 20 cenaze geldi HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki terör operasyonları sırasında 5 binanın bodrum katında bulunanlardan 20 kişinin cenazelerinin Gaziantep'e getirildiğini söyledi.

Hdp'li Toğrul: Cizre'den Gaziantep'e 20 cenaze geldi

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki terör operasyonları sırasında 5 binanın bodrum katında bulunanlardan 20 kişinin cenazelerinin Gaziantep'e getirildiğini söyledi.

HDP Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul, düzenledriği basın toplantısında, getirilen cenazelerden 16'sının tanınır durumda olmadığını savunurken, diğer 4 cenazeye ilişkin ise herhangi bir teşhisin yapılamadığını öne sürdü. Kente getirilen cenazelerin hala morgda beklediğini belirten Toğrul, şunları söyledi: "Cizre'de vahşet bodrumu olarak adlandırılan, aslında kurtarılması mümkün olan bir çok insanımızı yitirdiğimiz bir süreç yaşadık. Şu anda toplamda 165 insanımız o bodrum vahşetlerinden sonra hastanelere ulaştırıldı. Şanlıurfa'ya 28, Habur'a 71, Şırnak'a 13, Gaziantep'e 20, Mardin'e 17, Cizre'ye 16 olmak üzere toplam 165 cenaze getirildi. Biz avukat, doktor arkadaşlarımız ve duyan ailelerle Adli Tıp morguna gittiğimizde maalesef akşamdan getirildiğini öğrendik. Hiçbir kimseye haber verilmeden, yasal olmayacak bir şekilde saat 8 itibariyle otopsiyi bitirdiklerini, otopsiyi 4 savcı olarak yaptıklarını ve cenazelerin o an itibariyle Adli Tıp'ta olmadığını ifade ettiler. Daha sonra öğrendik ki, 20 cenaze otopsi işlemi bittikten sonra Yeşilkent Mezarlığı morguna kaldırılmış. Bu süreç kabul edilebilir bir şey değil. Minosota Sözleşmesi'ne açık bir şekilde aykırı. Yani ailelerin bilgisi olmadan ve uluslararası düzenlemelere göre olması gereken bağımsız kuruluşların, adli tıp uzmanlarının, doktorların, hukukçuların olmadığını bir ortamda, tamamen kendilerinin 4 savcı marifetiyle yaptığı bir otopsi gerçekleştirildi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mahmut Toğrul Gaziantep Cizre Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

Gaziantep-TÜRK:

Gaziantep Gibi Türk Milliyetçisi bir şehir Hdp den M. vekilini Kabul etmiyor. Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene. !!!

0
0
yanıtYanıtla
AsilTürk 27:

Ölünüze Bile İşkence Yapacagiz Ölünüze Bile Rahat Yok !O Leşlerin Gaziantep de ne işi var !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title