Haberler

Futbol Takımlarının 1959 Yılı Öncesi Şampiyonlukları

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, şampiyonluk sayısı tespit edilirken 1956 1957 ve 1957 1958 sezonlarının da nazara alınması gerektiğini kabul etmiştir"

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Süper Lig'in başlanıç tarihinin 1959 olduğunu, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun, şampiyonluk sayısı tespit edilirken 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarını da dikkate aldığını bildirdi.

Kılıç, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin Türkiye futbol takımlarının 1959 yılından önce kazandıkları şampiyonluklarının sayılmaması ve armalarındaki yıldız sayılarının buna göre düzenlenmesiyle ilgili yazılı soru önergesini yanıtladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Türkiye'deki en üst lig olan Süper Lig'in tarihçesine ilişkin bilgileri aktaran Kılıç, Lig'in başlanıç tarihinin 1959 olduğunu belirtti.

Kılıç, şunları kaydetti:

"Her beş şampiyonluk için kulüplerin armalarının üst tarafında bir yıldız kullanabileceğine dair hüküm sonrasında Beşiktaş A.Ş Kulübü Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na başvurmuştur. Tahkim Kurulu'nun 2002 yılında aldığı kararda 1956-1957 ve 1958-1959 sezonunda oynanan müsabakaların, 1959 yılında başlayan Milli Lig ile aynı statüde oynandığı, bu sezonlarda şampiyon olan Beşiktaş'ın Türkiye'yi UEFA Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında temsile hak kazandığını tespit etmiştir. Bu şekilde Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, şampiyonluk sayısı tespit edilirken 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarının da nazara alınması gerektiğini kabul etmiştir."

Şampiyonlukların tespiti konusunda dikkat edilmesi gereken noktanın, Tahkim Kurulu'nun şampiyonlukların tespitini yaparken yalnızca milli olan ligleri göz önünde bulundurması olduğuna işaret eden Kılıç, "Bunun sonucunda yerel olarak oynanan liglerin şampiyonları Türkiye Şampiyonu olarak kabul edilmemektedir. Zira yerel liglerde statüleri gereği ülkemizin diğer il ve bölgelerinden herhangi bir takımın katılımının sağlanmamış olması nedeniyle, Türkiye sathına yayılan bir şampiyonadan söz edilmemektedir" değerlendirmesinde bulundu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Halil Özcan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title