Haberler

Aralarında geçen diyaloğu anlatan Fakıbaba'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak sözler

Güncelleme:

Dün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hem partisinden hem de milletvekilliğinden istifa ettiğini duyuran AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba konuk olduğu programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 11 ay önceki konuşmasını aktaran Fakıbaba, "Kendisine Urfa'daki adaletsizliği, yolsuzluğu, kirliği hepsini aktardım. Belki de çok yoğundu ama netice alamadım. Ama hak vermiş olsaydı söylediklerimi dikkate alırdı." dedi.

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, dün sabah sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile hem milletvekilliğinden hem de partisinden istifa ettiğini açıkladı.

11 AY ÖNCE ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMÜŞ

Gündeme bomba gibi düşen bu olay sonrası herkes sürpriz istifanın perde arkasını merak etmeye başladı. Konuyla ilgili bu sabah Fox TV ekranlarında yayınlanan Çalar Saat programına konuk olan Ahmet Eşref Fakıbaba, 11 ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı.

"BÜTÜN KİRLİLİĞİ AKTARDIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde ildeki bütün aksaklıkları aktardığını ifade eden Fakıbaba, "Teşkilattan çok değerli arkadaşlarım da oldu, hayatlarını ve davranışlarını tasvip etmediğim insanlar da oldu. Şanlıurfa'da son 10 yılda çok zengin 100 kişi çıkmış ama 2 milyon nüfusun içinde çok zor durumda yaşayan insanlar da var. Bunları söylemek vekil olarak, Urfalı olarak benim görevim. Bunlar genel merkeze anlatılmıyor. Anlatılmış olsa ben niye konuşayım? 2018'den itibaren partide çok mutlu olduğumu söyleyemem. Çünkü istişare edemiyoruz. Dinlenmediğiniz zaman ne için vekillik yaparsınız. Ben son birkaç yıldır bunları anlattım." dedi.

"Kime anlattınız?" sorusuna ise Fakıbaba şu yanıtı verdi: "Genel başkan vekiline, Numan Kurtulmuş'a, Özhaseki'ye... Yalan konuşmam açık ve net söylüyorum. 11 ay önce de sayın Cumhurbaşkanımıza tek tek Urfa'daki adaletsizliği, yolsuzluğu, kirliği hepsini aktardım. Kendisi beni dinledi. Hak verdiğine inanıyorum. Belki de çok yoğundu ama netice alamadım. Ama hak vermiş olsaydı söylediklerimi dikkate alırdı."

İYİ PARTİ'YE KATILIYOR

Öte yandan, AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa kararı alan Fakıbaba, Meral Akşener önderliğindeki İYİ Parti'ye katılma kararı aldı. Fakıbaba konuyla ilgili açıklamasında, "Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba'ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti'ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım'la iki kez görüştüm ve ikna oldum" dedi.

İSTİFA MESAJINDA NELER YAZIYOR?

Fakıbaba istifasını duyurduğu açıklamasında "2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ahmet Eşref Fakıbaba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

Hamit Gündoğdu:

AKP'nin Konya'da durumu vahim, Urfa'da da aynısı olacak ve bunun devamı gelecek. Sonunda herşey çok İYİ olacak.

151
207
yanıtYanıtla
Şeref Sarpkaya:

Bakanlıktan alınanların hepsi böyle yazık çok yazık

119
72
yanıtYanıtla
FLOZOF:

FAKIBABA ülkede gördüğünü söyleme Söylediklerini gör :)

68
20
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Tebrikler FAKİRBABA, tertemiz!!! bir partidesiniz artık...

30
23
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Vallahi bravo . Birileri gibi eline sefer tasını alıp o parti senin bu parti benim dolaşmadı .Aslanlar gibi hem partisinden hem de millet vekilliğinden ( henüz edemedi ama nihayetinde edecek ) istifa ederek parti değiştirdi ..

28
15
yanıtYanıtla
Behlül Ben:

Bu zamana kadar aklı nerdeymiş

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title