Haberler

Facianın yaşandığı maden sahasıyla ilgili Binali Yıldırım'ı zora sokacak video

Güncelleme:

Eski başbakanlardan Binali Yıldırım'ın Erzincan İliç'teki madenle ilgili önlem alınması ve bölgenin riskli olduğunu söyleyenleri "Bilgi kirliliği ve kara propaganda" ile suçladığı konuşmalar ortaya çıktı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde dün saat 14.28'de toprak kayması meydana geldi. Heyelanda 9 işçi için arama çalışmaları devam ederken eski başbakanlardan Binali Yıldırım'ın facianın yaşandığı maden sahasıyla ilgili sözleri sosyal medyada yeniden dolaşıma sokuldu.

"HER SÖYLENENE KULAK ASMAYIN" DEMİŞTİ

Bahsi geçen videoda İliç'teki madenle ilgili önlem alınması ve bölgenin riskli olduğunu söyleyenleri kara propaganda yapmakla suçlayan Yıldırım, "Burada bir bilgi kirliliği var. Bilgi kirliliğinin sebebi şu. Bir takım küçük menfaatlerine halel gelenler ne yazık ki olumsuz propagandaları körüklüyorlar. Madenin ciddi anlamda İliç'e desteği var.İliç eski İliç değil. Erzincan'dan da daha ileriye gitti, gurur duyuyoruz. Her türlü tedbir alınıyor, denetlemeler yapılıyor. Bu konuda hemşehrilerimizin her söylenene kulak asmamalarını ben özellikle rica ediyorum" ifadelerine yer vermişti.

"ÇEVRE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ AMA..."

Açıklamasının devamında bu madenin vatandaşların hayat standartlarını yükselttiğini belirten Yıldırım, şu ifadelere yer vermişti: "Vatandaşlarımızın ciddi anlamda hayat standardı yükseldi. Onları kaybetmenin bir anlamı yok. Dünyada altın madeni sadece orada yapılmıyor. Teknoloji bunların emniyet tedbirlerini almak için yeterli. Tabii ki çevre bizim için önemli ama bunu algı operasyonuyla kaynakları harekete geçirmemizi geciktirmek, engellemek… Bu da başka bir oyun. Buna da dikkat etmemiz lazım. Avrupalılar yıllarca bu yanlışı yaptılar sıra bizim kaynaklarımıza gelince böyle propagandalar maalesef oluyor."

OLAY YERİNE GELDİ: ŞARTLAR BİZDEN YANA DEĞİL

Öte yandan dün gece saatlerinde felaketin yaşandığı maden sahasına gelen Yıldırım, "Toprak altında 9 işçinin kaldığı değerlendiriyor. Bölge tamamen kontrol altına alındı. Termal cihazlarla aramalar yapılıyor. Bölge tamamen ışıklandırıldı. Toprak altında kalanlara ulaşmak için gereken her şey yapılıyor. Toprak kaymadan önce çalışanlar bölgeden uzaklaştırılmış. Yoksa milyon küpe varan kayan kültenin her yerinde takdir edersiniz aramak hem zaman kaybıdır hem de sonuç olarak çok kolay değildir" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Binali Yıldırım Erzincan İliç Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (75)

faruk merttürk:

Oy ver Türkiye. Daha bunlar fragman.

1658
173
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Biri birimize suç atmak ile hiç bir yere varamayız. Kainat bu türde Hiçliğe HUZURLUCA dönemez.

yanıt60
yanıt978
faruk merttürk:

Bu konuyu da kapatıp üstünü örtelim. Failleri suç işlemeye devam etsin.

yanıt986
yanıt49
özen66:

fragmanımı kaldı faruk 22 yıldır oylarımızla başımızdalar. Şükürler olsun varlar

yanıt286
yanıt142
Erkan Can :

Allah insandan utanma duygusunu almayagörsün,yüzüne yansıyor direk

yanıt772
yanıt37
sade vatandaş:

beş on kuruş için ülkeyi,topraklarını mahvettiniz etmeye devam ediyorsunuz kaç paraysa parasını milletçe biz toplayıp verelim doğayı rahat bırakın

yanıt495
yanıt41
Nidhogg Nors:

Yatacak yeriniz yok.

1146
72
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

onuru olanlar böyle bir durumdan sonra en azından siyasetten sahneden sessiz sedasız kenara çekilir zaten cepler doldu

897
42
yanıtYanıtla
vatansever:

Burası japonya ya da kore değil Türkiye dikkatini çekerim. İyi şeyler olunca biz yaptık , kötü şeyler olunca Mukadderat olur !!!

yanıt782
yanıt33
Cevap :

Utanmaları arlanmaları da yok !

858
44
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title