Haberler

Eski Bakandan 'Afrin'de Kararlılık Mesajı: 'Gerekirse 6 Yıl Kalırız'

Eski bakandan 'Afrin'de kararlılık mesajı: 'Gerekirse 6 yıl kalırız' Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Dr.

Eski bakandan ' Afrin'de kararlılık mesajı: 'Gerekirse 6 yıl kalırız'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu :

"35 yıldır yabancı silahlar kullanıyorlar"

"Bir bakarsın 6 ay, bir bakarsın 2 ay, bir bakarsın 6 yıl"

EDİRNE - Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda bir kez daha kararlılık mesajı vererek, "Bir bakarsın 6 ay, bir bakarsın 2 ay, bir bakarsın 6 yıl" dedi.

Ak Parti Edirne İl Teşkilatı 5. Olağan Gençlik Kolları Kongresi'ne katılmak üzere kente gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın toplantısı düzenledi.

"Milletimizin başı sağ olsun"

Ak Parti Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, basın toplantısına Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'nda' hayatını kaybeden kahraman Mehmetçiklerimize rahmet göndererek, "Ülke olarak zorluklarımız, sıkıntılarımı var. Şu anda Afrin'de operasyon yapan güvenlik güçlerimi, silahlı kuvvetlerimiz var. Dün özellikle acı haberler geldi, 11 askerimiz şehit oldu. Öncelikle askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ailelerine sabırlar diliyorum. Zor bir süreçte bu ülkenin askeri, güvenlik güçleri milletçe top yekün birlik ve beraberlik içerisinde ay yıldızlı bayrağın güçlü dalgalanmasına, milli birlik ve beraberlik içerisinde zorlukları aşacağımıza inanıyorum" dedi.

"35 yıldır yabancı silahlar kullanıyorlar"

Müezzinoğlu, bir gazetecinin 'Afrin'de kullanılan silahların yerli olma ihtimali var mı?' sorusuna ise "YPG'nin yerli silahı olabilir mi? PKK'nin yerli silahı olabilir mi? 35 yıldır PKK'nın bize karşı kullandığı silahların tamamı yabancı silahlar. Bugün YPG'nin de, DEAŞ'ın da, terör örgütlerinin kullandığı silahlar yabancı silahlar. Önemli olan bu yabancı silahları bunlara verenler kimler? Hangi stratejilerle veriyorlar, amaçları ne? 6 yıl önce olmayan DEAŞ birden bire nereden çıktı? O bölgede elini kolunu sallayarak her türlü silahı, aracı nasıl buldu? Bunların silah fabrikaları, silah sanayilerinin olmadığını herhalde herkes biliyor. Dolayısıyla kullandıkları silahın yerli olmadığı konusunda değil, bunlara bu silahları temin eden anlayış ne, niye temin ediyor, hedefi ne? Bizi ilgilendiren kısmı Türkiye'nin güvenliğini bozacak herhangi bir oluşum varsa, Türkiye olarak buna müsaade etmemek. Türkiye 80 milyonuyla kendisini rahatsız edecek bütün oluşumlara karşı mücadelesini verecek ve asla onlara o imkanı tanımayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Bir bakarsın 6 ay, bir bakarsın 2 ay, bir bakarsın 6 yıl"

Afrin'de devam eden harekatla ilgili kararlılık mesajı veren Müezzinoğlu, "Bu hadiselerin süresi olmaz. Irak'taki yapının 2001-2002 yılından bu yana Irak'ta statik bir yapı kurulmadı. 7 yıldır Suriye'deki hadise her yeni gün yeni bir kaos planlar var. Dolayısıyla bunun bir zamanlaması olması. Bir bakarsın 6 ay, bir bakarsın 2 ay, bir bakarsın 6 yıl. Çünkü bu bizim matematiğimiz değil, güç odaklarının bölgede yaptıkları bir matematik, bu matematiği de bozmak zorunda olan Türkiye. Biz onların yaptığı matematiğe kendi ülkemizin geleceğini teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hafta Sonu Kafeler Boykot Ediliyor: Sosyal Medyada Başlatılan Boykotun Sebepleri Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
title