Haberler

Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu? İşte AK Parti'nin yaptırdığı anketten çıkan sonuç

Güncelleme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 53, Ak Parti'nin yüzde 41, Cumhur İttifakı'nın ise yüzde 51'in üzerinde olduğunu ifade etti.

İşte Şen'in açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"Biz sürekli yaptırıyoruz. Sadece siyasi araştırmalar yaptırmıyoruz. Kültürel, siyasal, ekonomik anketler yaptırıyoruz. Haftada 3-4 araştırma yapıyoruz. Normalde ayda 3-4 araştırma yapılıyordu. Alt ve üst eşiklere bakıyorum. Mesela AK Parti son haftada 41 gözüküyor. Bu değişebilir. Bu bugünün fotoğrafı. Biz yükseleceği yönünde emareler alıyoruz. Diğer partilerin oy oranını konuşmak bana yakışmaz. Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 51'in üzerinde. Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 53. Yüzde 55 olarak da gördüm. Yüzde 55'i bir araştırmada gördüm. Yüzde 53'ü ise iki araştırmada gördüm. Yüzde 53 daha sağlam geliyor bana.

"SEÇMEN KARARINI ÇOKTAN VERMİŞ"

Cumhur İttifakı'ndan sadece MHP yok. Seçmen kararının çoktan vermiş. O seçmenlerin kahir ekseriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Başka isim vermiyorlar. MHP seçmenini iyi analiz etmek. Herkesi şaşırtan 1 ve 1,5 puanlık fark koyar seçimlerde. Bu dahil değil oranlara. MHP'yi düşük gösterenlerin verilerinde bir doğruluk göremiyoruz. MHP'nin bir tabanı var, asla bırakmıyor. Normal zamanlarda görmediğimiz bir kitle var MHP'de. Onlar vatanların selametine bakalar. Sonra seçim günü gider oyunu kullanır.

"BU KİTLENİN BİR ÖZ SORGULAMAYA GİTMESİ LAZIM"

Onların daha önceden yaptıkları araştırmaları da biliyorum. Daha önce bu arkadaşlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kazanmıyordu. Onların gerçeklikten kopuk bir dünyası var. Bilimsel kurallara göre yapmıyorlar. Onların cevabını Sayın İnce Seçim akşamı vermişti. 'Şizofren' demişti. Sadece propaganda olsa bunları masum görebilirsiniz. Daha ileri bir durum görüyorum. Seçim akşamı 'oylarımız çalındı, 55 alacaktık, 65 alacaktık deyip' halkı sokağa çıkarmak isteyen aklı evveller var. Onların rehavetlikle ilgili bir durumu yok. Öyle yalan söylüyorlar ki, sonra o yalana inanıyorlar ve bir yalan daha söylüyorlar. Sonra soruyorsun, birinci yalanı delil olarak gösteriyorlar. Bu kitlenin bir öz sorgulamaya gitmesi lazım.

"BU ANKETLERİN SONUÇLARINI İLK KEZ BURADA SÖYLEDİM"

Yüzde 50 alan bir partinin 41'inden 42'sinden bahsediyoruz. Yani bir düşüş yaşamışız. Ekonominin bir sürü alanında bir sürü problem var gibi bir gerçeklik yok. Enflasyon var. O da düşüş eğiliminde. Enflasyonun çok zorladığı dönemlerde, 34'ü gördük. Bunu da açıkça söyledim zaten. 55'in altı AK Parti'ye yakışmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Benim son seçimim' demiştir. Ben kendime yakıştırmıyorum 53'ü. 49 bulsam, 49 derim. Bunu milletten gizlemenin ne anlamı var. Bu anketlerin sonuçlarını ilk defa burada söyledim. Bunu aşan bir tablo var. Bunun sebebi basit. Sorunu sorun olarak vatandaş görüyor ama Erdoğan da görüyor. Gizlemiyor. Ama vatandaş çözümü Erdoğan da arıyor. Depremin acılarını Erdoğan'ın saracağını biliyor. Bunu besleyen bir şey daha var. Muhalefetin şimdiye kadar bir şey yapmamış olması. 6'lı masada bir umut görmüyor."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Mustafa Şen AK Parti Haberler

500

Yorumlar (79)

baklavacı çeto :

yüzde 53 diyor. acaba tersten mi okudu yani 35 olmasın bey efendi. gerçi tahminimce ilk turda kimse kazanamaz ikinci turda ise hdpnin oyuna bağlı.

255
94
yanıtYanıtla
Teo Yüksel:

Bu kadar oyunuz var acaba nedenn seçimlere tek başına değilde ittifak ortakları arama peşindesiniz diye sormazlar mi?

294
55
yanıtYanıtla
Ali Kırış:

Bunu sorana madem Kılıçdaroğlu %57 niye Hdp ye gidiyor diye sormazlar mı ?

yanıt14
yanıt29
Serkan Özcan:

Bu felaketlerin üstüne bu adamlar hala yüzde 50 in üzerinde alırlarsa bu memlekete her ley müstahak...Kendim ettim kendim buldum şarkısını istek yaptırıp çaldırıp tüm milletime armağan edeceğim..

248
94
yanıtYanıtla
soner keskin:

Bir emekli olarak ara zam yoksa , ailece bizden OY yok.

91
247
yanıtYanıtla
AYSUN Tüfekci:

hala utanmadan bunu yazabiliyormusunuz gerçekten soruyorum...

yanıt21
yanıt8
Ic Minnak:

Senin oyunla benim oyum nasıl bir aklım almıyor

yanıt134
yanıt24
Ayşe:

2018 seçimlerinde %52'yi zor almış üzerinden 5 yıl geçiyor ekonomi yerle bir ve %55 alacak diyorsunuz.Sarayda mı yapılmış bu anket?

238
99
yanıtYanıtla
Fatih :

TÜRKİYEM SARAYDIR.

yanıt22
yanıt79
x girilmez:

sizinkini barlar sokağında mı yapıyorlar

yanıt45
yanıt63
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title