Haberler

Eminağaoğlu'nun Komisyon Toplantısına Davetsiz Gelmesi

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: "Çakma başkan komisyona geldi ve komisyonu karıştırdı" "Komisyonda milletvekilleri arasında kavga çıkmasına neden olması hakimlik mesleğine yakışmadığı gibi yargı bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürmüştür.

ESİN IŞIK - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yargı mensuplarının sendika kuramayacaklarına dair yasa hükmü bulunduğu halde Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun kendisini, Yargıçlar ve Savcılar Sendikası (YARGI-SEN) Başkanı olarak tanıttığını belirterek, "Çakma başkan komisyona geldi ve komisyonu karıştırdı" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin Adalet Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında Eminağaoğlu'nun, davetli olmadığı halde haksız, hukuksuz bir şekilde ve adeta baskın yapar gibi toplantıya geldiğini ifade etti.

Eminağaoğlu'nun kendisine söz verilmediği halde ayağa kalkıp başkanlık kürsüsüne yürüdüğünün altını çizen Aydın, "İçtüzüğümüzün açık hükümlerine rağmen böyle bir usulsüzlüğü muhalefet milletvekillerinin desteğini alarak, anamuhalefet milletvekili gibi hareket  ve tavırda bulunmuş, komisyonun çalışma huzurunu ve ortamını bozmuştur" diye konuştu.

Eminağaoğlu'nun kendisini YARGI-SEN Başkanı olarak tanıttığını belirten Aydın, oysa Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun 15. maddesi uyarınca yargı mensuplarının sendika kuramayacağına dikkati çekti.

Adı geçenlerin, bu yasal hüküm çerçevesinde sendika kurma talebinin Ankara Valili tarafından kabul edilmediğini ve Ankara 15. İş Mahkemesi'nin de kurulamayacağına karar vererek, sendikayı kapattığını aktardı.

Buna rağmen Eminağaoğlu'nun kendisini hukuksuz ve usulsüz bir şekilde YARGI-SEN Başkanı olarak tanıttığına değinen Aydın, şunları kaydetti:

"Çakma başkan komisyona gelmiş ve komisyonu karıştırmıştır. Komisyonda milletvekilleri arasında kavga çıkmasına neden olması hakimlik mesleğine yakışmadığı gibi yargı bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürmüştür.  Kendisine hakim olamayan biri nasıl hakimlik yapabilir?" - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ömer Faruk Eminağaoğlu Ahmet Aydın Ak Parti Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title