Haberler

DSP Genel Başkanı Türker, Anadolu Partisini Ziyaret Etti

DSP Genel Başkanı Türker, Anadolu Partisini ziyaret etti DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan'ı ziyaret etti.

DSP Genel Başkanı Türker, Anadolu Partisini ziyaret etti DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan'ı ziyaret etti.Parti genel merkezindeki ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Türker, Türkiye'nin bir değişim süreci yaşadığını ve bu sürecin 7 Haziran seçimlerinden sonra koordinatları belli olmayan bir yere doğru yöneleceğini iddia etti.Türker, seçimin sonucunun, Türkiye'nin kaderini değiştireceğini ileri sürerek, ülkenin, öteden beri bir sol yönetime ihtiyacı olduğunu savundu.İnsanları birleştirebilmek için platform oluşturulması gerektiğini ifade eden Türker, solda birlik için CHP'ye öneri götürdüklerini, ancak CHP'nin böyle bir harekete öncülük yapma eğilimi göstermediğini kaydetti.Türker, "Önemli olan Türkiye'nin geleceğini, aydınlık ve çağdaş bir gelecek olarak çizmek. Anadolu Partisinde de yapılacak değerlendirmenin ardından kamuoyunu önümüzdeki günlerde bilgilendireceğiz. Eğer Türkiye'de solda birlik platformu oluşturulup, merkezdeki her düşünceye aradıkları partiyi sunabilirsek, çok büyük hizmet etmiş oluruz. Çünkü son üç seçimde sandık başına gitmeyen ve bugün gitmeyeceğini hala beyan eden seçmen sayısı 12,5 milyon. Bu 12,5 milyonu sandık başına götürebilecek bir alternatifi koyabilirsek, sanıyorum hepimiz bu hizmeti yerine getirmiş oluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.Tarhan da Türkiye'nin genel havasından, ikliminden, geleceğe yürüyüşünden ve bakışından endişe duyduklarını söyledi.Son seçimde sandığa gitmeyen kitlelere bir seçenek olması gerektiğini belirten Tarhan, şunları kaydetti: "Bunun yaratılması, bunun en azından arayışının yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Sayın Genel Başkanın önerisi ve bu yolda yapılan aslında tüm öneriler değerlidir. Bu karanlıktan çıkışı sağlayacak, bir yol açıcı her çalışma, her öneri değerlidir. O yüzden bu arayışa ilişkin önerisini Sayın Genel Başkanın, değerlendireceğiz, yetkili kurullarımızla görüşeceğiz, temasımızı sağlayacağız ve ona göre yeniden bir değerlendirme gerekirse yapacağız birlikte."Tarhan, gelecek seçimde "barajı yıkmak için çalışacaklarını" da sözlerine ekledi. -

Kaynak: AA / Politika

Emine Ülker Tarhan Anadolu Partisi Masum Türker Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title