Haberler

Demirtaş'tan MİT Değerlendirmesi

Güncelleme:

BDP Genel Başkanı Demirtaş, MİT yöneticilerinin ifadeye çağrılmasını Twitter üzerinden yorumladı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son günlerde tartışma konusu olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yöneticilerinin ifadeye çağrılmasını Twitter üzerinden yorumladı.

Özel yetkili savcının KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş ile 2 MİT'çiyi ifadeye çağırmasını sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yorumlayan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "MİT'in kendisine yapılan operasyondan haberi olmadı mı yoksa bu operasyon içinde operasyon mu?" yorumunu yaptı. Demirtaş, "Sadece şu detay gözden kaçmamalı diye düşünüyorum. MİT'in kendisine operasyon yapılacağından gerçekten haberi olmadı mı? Yoksa bu bir operasyon içinde operasyon mudur? Şu andan itibaren MİT ve emniyet içinde Başbakan lehine tasfiyeler yapılacak ve Başbakan bu süreçten güçlenerek çıkacaktır." dedi ve şöyle devam etti:

"Vesayet sistemi AKP ve cemaat kontrolünde kalmaya devam eder. Ama bu kontrolde Başbakan tek adam olmak için fırsatı kaçırmaz. Bu AKP içi çatışmadan demokrasi falan da çıkmaz. Özel yetkili mahkeme kalkmalı, Kürt sorununda diyalog zeminine dönülmelidir. Başka çözüm yoktur"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Selahattin Demirtaş Hakan Fidan Emre Taner Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title