Haberler

DEM Partili vekil Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıldı, Meclis'te ortalık karıştı

Güncelleme:

DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, 21 Şubat Anadil Günü'nde TBMM Genel Kurulu'nda Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıldı. TBMM Başkanvekili Celal Adan, Anayasa gereği konuşmanın Türkçe yapılması gerektiğini söylerken DEM Parti milletvekilleri oturdukları sıralara vurarak tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu'nda "Kürtçe" gerilimi yaşandı. DEM Parti Milletvekili Beritan Güneş Altın, Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıldı. TBMM Başkanvekili Celal Adan, Anayasa gereği konuşmanın Türkçe yapılması uyarısında bulunurken, DEM Parti milletvekilleri oturdukları sıralara vurarak tepki gösterdi.

DEM PARTİLİ VEKİL KÜRTÇE KONUŞUNCA MİKROFONU KAPATILDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu bir kez daha tartışmalara sahne oldu. DEM Parti Milletvekilleri 21 Şubat Anadil Günü nedeniyle sıralarına "Anadilde Eğitim İstiyoruz" yazılı dövizler koydu. DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın da yerinden yaptığı konuşmada Kürtçe ifadeler kullanınca mikrofonu kapatıldı.

SIRALARA VURARAK TEPKİ GÖSTERDİLER

TBMM Başkanvekili Celal Adan, Anayasa gereği konuşmanın Türkçe yapılması gerektiğini hatırlatarak milletvekillerini bu hususa dikkat etmeleri yönünde uyardı. DEM Parti Milletvekilleri oturdukları sıralara vurarak Adan'a tepki gösterdi.

DEM Partili vekil TBMM'de Kürtçe konuştu, ortalık karıştı

MİKROFONU İKİNCİ KEZ KAPATILDI

Söz hakkının gasp edildiğini söyleyen DEM Partili Altın, "Ne Kürtçe konuşmaktan ne Kürtçeyi savunmaktan ne de diğer dilleri savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" ifadeleriyle tepki gösterdi. Konuşmasının sonunda yine Kürtçe ifadeler kullanan Altın'ın mikrofonu bir kez daha kapandı.

"SES KAPATMAK HAK GASBIDIR"

Partinin Grup Başkanvekili Sezai Temelli 21 Şubat'ın Uluslararası Anadil günü olduğunu, bu kutlamanın da Anayasa'ya aykırı olmadığını savundu. Temelli, "Çalışma dili Türkçe, resmi dil Türkçe. Tek bir dille çalışma yapmak eksiklik. Anadilimizde selamlama yapmak istiyoruz. Ses kapatmak hak gaspıdır." ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANVEKİLİ ADAN, ANAYASA'YI HATIRLATTI

TBMM Başkanvekili Adan bir kez daha, "Anayasaya göre Türk devletinin dili Türkçe'dir. Meclis'te Türkçe konuşulması esastır. Kürtçe konuşulmasına müsaade etmeyeceğimi beyan ettim" dedi. MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de söz alarak, "Meclis'te birileri Kürtçe'yi yasaklıyor gibi göstermek yanlıştır. Burası Meclistir, dil de Türkçedir" diye konuştu.

"BİZ SİZİN NEYİN APARATI OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ"

DEM Partili Sezai Temelli'nin, "Biz devletin aparatı değiliz" sözlerine tepki gösteren, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da, "Biz sizin neyin aparatı olduğunuzu biliyoruz. Siz Türk düşmanı, Türklük düşmanı olabilirsiniz ama bizi Kürt düşmanı yapamayacaksınız. Burası TBMM sizin değirmeninize su taşımayacağız" sözleriyle tepki gösterdi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Beritan Güneş Altın Tbmm Genel Kurulu Milletvekili Celal Adan DEM Parti Mardin Güneş Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

Onemli Degil:

Bunlar Turkce de Biliyor, 85 Milyon Kisi de Turkce Biliyor..Ama 85 Milyonun Hepsi Kurtce Bilmiyor..Inat Ile Kurtce Konusarak Neyi Ispat Etmeye Calisacaklar ?

560
219
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Mehmet Oduncu kürt devleti diye bir devlet yoktur

yanıt401
yanıt111
Mehmet oduncu:

Var Nuri her ırkın bı devleti var töresi tarihi varsa devlettir resmi olmayabilir bunu Türkiye olarak değil sadece gudumsel olarak diyorum bı halk bı yerde çoksa bu açıksa oranın halkının irkiyla hitap edilir

yanıt122
yanıt324
Ne Demeli:

Tarihte hiç bir zaman olmayan devlet... Hayaller hayeller..

yanıt368
yanıt123
İbrahim Demirel:

Kürtler ve ateistleri anlamıyorum. Aslında bu iki tarafı aynı cümlede kurmak da doğru değil. Benim çok sevdiğim kürt arkadaşlarım var. Bu sevdiğim arkadaşlar durup dururken ben kürdüm demezler. Ama bazı Kürtler ve ateistlerin geneli her yerde kendilerini dile getirmeye çalışıyorlar. Arkadaşlar kimsenin umrunda bile değilsiniz. Neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz bilmiyorum ama boşa çalışıyorsunuz. Eskiden olsa doğru ama gününüzde kürt sorunu yok bırakın boş işleri.

245
129
yanıtYanıtla
virtueslife:

ateizmle ne alaka? türkiye de bir ateistin kendini dile getirmesi kürtlerin sorunundan daha önemlidir.çünkü türkiye de dini bir baskı var.önümüz ramazan mesela.diyeceksiniz ki sokakta sigara içemezsin. saygı adı altında baskı kuruyorsunuz sonra ateistler söle böle.islam=baskıdır.Siz empati kuramıyorsunuz inancınız engel oluyor buna.

yanıt19
yanıt60
İbrahim Demirel:

Birisi sana ramazan ayında yeme içme derse o onun saygısızlığı diğer yandan sende milletin oruç tutan kişinin karşısında yersen içersen bu da senin saygısızlığın. İslam hoşgörü dinidir. Kişi ile islami bir tutmak doğru değil. Bizim dinimiz inanmayanlara namaz kıl oruç tut demez iyice araştırın.

yanıt45
yanıt7
virtueslife:

araştırdım ben ibrahim.islamı senden iyi bilirim ben.hatta senin camideki hocandan da iyi bilirim.kimsenin karşısında yemek yenmiyor.senin dincin cafede oturan adama gidip yemek yiyemessin diyor olan tam olarak bu.

yanıt1
yanıt24
duyarlı vatandaş:

40 yıldır bu muhabbet bayatladı artık. Yok Kürtçe yok başörtü yok laiklik yok şeriat. Yahu kendinizi biraz geliştirin. Ve insanların yaşam tarzlarını rahat bırakın. 600 tane adam tartışarak maaş alan ülkeyiz.

171
39
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

Seçim yaklaşıyor ondan. Mecliste bu ülkeye faydası olan kimse yok.

yanıt31
yanıt2
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title