Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Adıyaman'da

"Adıyaman, terörün olmadığı ama aynı zamanda herkesin düşüncesini söylediği, kendi hayat tarzına, dini inancına göre yaşadığı, birbirine saygı ve sevgi duyduğu ilimizdir."

Eda Ünlü Özen - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,

" Adıyaman, terörün olmadığı ama aynı zamanda herkesin düşüncesini söylediği, kendi hayat tarzına, dini inancına göre yaşadığı, birbirine saygı ve sevgi duyduğu ilimizdir. Bunu ilelebet muhafaza edin" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Adıyaman'daki ziyaretlerine Valilik temaslarıyla başladı. Valilik önündeki alanda toplanan ve kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların yanlarına giderek, ellerini sıkan Gül, burada kısa bir konuşma yaptı.

Adıyaman'a daha önce de geldiğini ancak Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretini gerçekleştirmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Gül, şehrin kısa zamanda ne kadar güzelleştiğini ve zenginleştiğini gördüğünü söyledi.

Atatürk Barajı'nın bölgeye yaydığı bereketi görmekten, millet ve bölge halkı adına sevinç duyduğunu vurgulayan Gül, kendisine gösterilen yakın ilgiye teşekkür etti.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ın makamına geçen Cumhurbaşkanı Gül'e, Vali Sodan el dokuması halı hediye etti.

Gül, basın mensuplarının görüntü aldığı sırada yaptığı konuşmada da kentin değişimine tanıklık etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Atatürk Barajı'nın nimetlerinden ve son teşvik düzenlemelerinden en çok faydalanacak kentlerden birinin Adıyaman olduğunu vurguladı.

Kentin turizm potansiyeliyle ayrı bir cazibe merkezi olduğuna işaret eden Gül, Şanlıurfa ve Adıyaman gibi tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapmış toprakların, yalnız idari sınırlarla ayrılabileceğini söyledi.

Gül, "Memleketimizin, bu coğrafyanın giderek zenginleşmesi, topraklarının daha bereketli hale gelmesi, şehirlerin güzelleşmesi, hepimiz için çok büyük gurur kaynağı. Bu gururu bugün Adıyaman'da da yaşıyoruz" diye konuştu.

Ziyaretin basına kapalı bölümünde Vali Sodan, Cumhurbaşkanı Gül'e kentle ilgili brifing verdi.

-"Gül yağmuru"-

Valilik'ten Belediye binasına yürüyerek geçen Gül'e vatandaşlar yol boyunca yoğun ilgi gösterdi.

Adıyaman halkını selamlayarak Belediye ulaşan Gül'ün binaya girişinde üzerine gül yaprakları ve konfetiler yağdırıldı. Halk oyunları ekiplerinin gösterisini izleyen Gül, belediye binasının balkonundan Adıyamanlılara hitap etti.

Kendisine gösterilen sevgiye teşükkür eden Gül, Türkiye'nin bütün şehirleri gibi Adıyaman'ın da son gördüğünden bu yana çok değiştiğini, bunu görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Kentin önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı değişeceğinden emin olduğunu kaydeden Gül, son yapılan teşvik düzenlemeleriyle kentte daha fazla sanayi tesisi kurulacağını, yatırımlar yapılacağını, iş ve ticaret alanı oluşturulacağını ifade etti.

Gül, GAP kapsamında sulanan toprakların, verimli hale gelerek, her haneyi zenginleştirdiğini dile getirdi.

-"Sizlerle ayrıca övünmemin bir sebebi de..."-

Kentin huzurlu yaşantısına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizlerle ayrıca övünmemin bir sebebi de bu şehrimizin huzurlu, korkusuz olmasıdır. Herkesin bir biriyle kardeşliğinin samimimi olması, huzur, sevgi ve kardeşliktir. Bundan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. En çok gurur duyduğumuz konu da budur. Adıyaman, terörün olmadığı ama aynı zamanda herkesin düşüncesini söylediği, kendi hayat tarzına, dini inancına göre yaşadığı, birbirine saygı ve sevgi duyduğu bir ilimizdir. Bunu ilelebet muhafaza edin. İnan ki bu huzur, bölgedeki bu güven, halkımızın bir birine sevgi ve saygısı devam ettiği sürece buralar çok daha hızlı kalkınacak, zenginleşecek. Problemlerimiz muhakkak ki vardır, bunlardan da en kısa sürede kurtulacağız."

Konuşması sık sık "Adıyaman seninle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla bölünen Gül, Adıyamanlılara gösterdikleri ilgi için teşekkür ederek, sözlerini tamamladı.

-1974'ten bir fotoğraf karesi-

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasının ardından Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın makamına geçti. Büyükaslan, Cumhurbaşkanı Gül'ü barış ve kardeşlik şehri Adıyaman'da görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, ziyaretin anısına 5 bin ağaç dikildiğini söyledi.

Büyükaslan, "Adıyamanlılar bugün ağabeylerini, kardeşlerini, aileden birini ağırlar gibi sizi konuk ediyorlar" dedi.

Daha sonra Büyükaslan, 18 Mart 1974'te Çanakkale'deki kutlamalara gitmek üzere yaptıkları bir yolculuk öncesinde Cumhurbaşkanı Gül ile çektirdikleri fotoğrafı hediye etti.

Gül, geçtiğimiz günlerdeki Çanakkale ziyaretinde bu yolculuğu anarak, hatıralarını oradakilerle paylaştığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül'e ziyaretleri sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Politika

Necip Büyükaslan Ramazan Sodan Abdullah Gül Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title