Haberler

İmamoğlu ve Yavaş hem belediye başkanı hem cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir mi? İlk yorum Erdoğan'ın başdanışmanından geldi

Güncelleme:

Meral Akşener'in 6'lı Masa'ya geri dönüp Yavaş ve İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını teklif etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Mehmet Uçum, "Aynı kişinin hem cumhurbaşkanı yardımcısı hem belediye başkanı olması Anayasanın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkıp 6'lı Masa'dan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni bir Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş formülüyle masaya geri döndü. Akşener, 6'lı Masa'nın bugün yapılacak toplantısı öncesi Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı partisinin genel merkezinde ağırladı.

AKŞENER MASAYA YENİ ÖNERİYLE DÖNDÜ

Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu ile son dakika toplantısı gerçekleştiren Meral Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olma fikrini iletti. Bu gelişmelerin ardından Akşener yeniden 6'lı Masa'ya dönerek cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı toplantıya katıldı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLABİLİR Mİ?

Akşener'in yeni formülüyle birlikte, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olup olamayacağı sorusu akıllara geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum konuyla ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

"ANAYASA'NIN AÇIK İHLALİDİR"

Mehmet Uçum, anayasaya göre İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olamayacağını öne sürdü. Bu durumun anayasanın ihlali olacağını savunan Mehmet Uçum, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez(m.127/5).Aynı kişinin hem CB Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması Anayasa'nın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olamaz, anayasanın açık ihlalidir

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Meral Akşener Mehmet Uçum Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (39)

Nilgun Tasdan:

Umut olan, heyecanı olan, projeleri olan, vizyonu olan reisi, Bu garabet yumağına karşı asla yanlız bırakmıyacağız.

435
601
yanıtYanıtla
osmanlı:

Selo içinde kanun çikarirlarmi çıkarırlar. Hem bel bşk. Hem cumhurbaşkanı.bşk yardımcısı olur. Özerklik te kendiliğinden gerçekleşir. :)))

329
663
yanıtYanıtla
Abdullah :

Cahilliğin biraz ötesindesin sen

yanıt134
yanıt83
levent tugcu:

Bırak bu hikayeleri artık çalışmıyor

yanıt10
yanıt4
adem seferi:

Daha gelmeden bölüşme derdine girmişler. Bu nasıl bir muhalefet. Utanmadan oy da isterler şimdi milletten.

419
538
yanıtYanıtla
esrefpasali:

utanmadan iban gonderiyorsunuz ayip olmuyor, helallik istiyorsunuz, 20 sen iktidar yetmiyor, deprem vergileri ne oldu deyince hesap verecek zamanim yok deyince ayip olumuyor,,,oy isteyince ayip oluyor. yazdigin ayip...

yanıt16
yanıt21
Murat Ekinci:

Hak ile batılın mücadelesi reisim Allah seninle olsun seni Abdülhamid Han'ın yalnızlığına bırakmayacağız

167
423
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Olur Olur Neden olmasi, Topcu, popcu, nakiyeci,mikrofon uzatilan siradan herkes hersey olabilir. Zaten hersey corba oldu, firildak gibi milletinde kafazi kaynadi, bu saaten sonra muhalefette hersey olur. Terlik bir olur

112
312
yanıtYanıtla
MIHTAR:

Nasıl bir baş danışmanki böyle konuşuyor. Birkere biz23 yıl önce bunlardan kurtulduk bir daha asla. Bunlar olmayacak. Ölürüz buna izin vermeyiz.

80
279
yanıtYanıtla
Halil yılmaz:

Noterler çoğalıyor

126
172
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title