Haberler

CHP'nin yeni MYK üyeleri ilk toplantıyı yaptı! Mehmet Şimşek üzerinden Erdoğan'ı çok sert eleştirdiler

Güncelleme:

CHP'nin yeni MYK üyeleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki ilk toplantısını yaptı. Zirvenin ardından açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. Öztrak, "Şimdi Erdoğan, geçmişte olmadık hakaretler ettikleri, Halk Bankası'nı dolandırmakla suçladığı isimlerden birini, Sayın Mehmet Şimşek'i dışarıdan para bulsun diye yeniden göreve getirdi" dedi.

14 Mayıs seçimleri sonrası değişime giden CHP'de MYK'nın yeni üyeleri dün belli olurken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantı ise bugün yapıldı.

"MERKEZ BANKASI'NIN DÖVİZ KASASINI BOŞALTTILAR"

Toplantı sonrası canlı yayında açıklama yapan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Mehmet Şimşek'in yeni Hazine ve Maliye Bakanı olmasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu: "14 Mayıs seçimlerinden bu yana Türk Lirası dolar karşısında yüzde 9 değer kaybetti. Döviz kurlarını ve ekonomik gidişatı iyi göstermek için kazanın dibini kazıya kazıya sonunda deldiler. Merkez Bankası'nın önceki seçimlerde 128 milyar dolarını bu seçimlerde de bunun çok daha fazlasını, Merkez Bankası'nın arka kapısından kuralsız ve denetimsiz şekilde buharlaştırdılar. Merkez Bankası'nın döviz kasasını boşalttılar.

"DIŞARIDAN PARA BULSUN DİYE MEHMET ŞİMŞEK'İ GÖREVE GETİRDİLER"

Şimdi Erdoğan, geçmişte olmadık hakaretler ettikleri, Halk Bankası'nı dolandırmakla suçladığı isimlerden birini, Sayın Mehmet Şimşek'i dışarıdan para bulsun diye yeniden göreve getirdi. O dönem Erdoğan'ın suçlamalarının muhataplarından biri olan yeni Hazine ve Maliye Bakanı, göreve başlarken, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmekten başka bir seçeneği kalmadığını" söyledi. Yani parayı bulmasının şartının, Saray'ın uyguladığı "akıl dışı" politikalardan vazgeçmesi olduğunu ifade etti.

"BU REZALETİN HESABI KİMDEN SORULACAK?"

Yeni Bakan bu sözlerle Saray'ın "Faiz sebep, enflasyon netice" şeklinde özetlenebilecek safsatasının ve ucube Türkiye modelinin, "akıl dışı", "aklın kurallarına dayanmayan", "ölçüsüz ve hesapsız" olduğunu ilan etti. "Epistemolojik kopuştan kopacaklarını" söylemiş oldu. Şimdi Erdoğan'a sormak gerek. Milleti hayat pahalılığı ile işsizlik arasında ezen, milletin 418 milyar dolarını yandaşlarına peşkeş çeken, Merkez Bankası'nın döviz kasasına 80 milyar dolar açık verdiren, akıl dışı safsataların, irrasyonel politikaların sahibi olarak millete ne diyeceksiniz? Sayın Bakana da sorulması gereken soru şu: Bu rezaletin hesabı kimden sorulacak?"

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Halk Bankası Faik Öztrak Maliye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (13)

ali tartan:

Ulan gene mi başladınız sallamaya bıkmadınız gitti be siz hiç aynaya bakmıyormusunuz şakamısınız

83
16
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

sayın mehmet şimşek kesinlikle bu ekonomiyi düzeltecek kuvvet ve kudrette değil yanlış anlaşılmasın bu onun yeteneksiliği beceriksizliği anlamına gelmesin aksine bilgili çok yetenekli biridir ama devraldığı ekonomi bitkisel hayata girmiş bir ekonomidir kim ne yaparsa yapsın düzelmez

22
47
yanıtYanıtla
girilmez:

Imf uşakları başlamış nerde tirak orada birak

58
11
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Tabi sizin işiniz de zor şimdi. Bu şekilde saldırarak yeniden gündemde olmak lazım

52
8
yanıtYanıtla
siyah.beyaz:

bu adamlarda zerre utanma yok .. yahuu sizin tek söz sölemeye hakkınız varmı bakın kendi işlerınize önce kapınızın önünü süpürün.

50
8
yanıtYanıtla
Abdullah Gündüz:

Önce siz kendi iç hesaplaşmanızı bitirin.Hani kazanacaktınız.Kimlerle yola çıktınız. Başarısız olan siz kazansaydınız..Yönetenler kaç başlı olacaktı.Erdoğan sizi kaç kez yendi.

51
6
yanıtYanıtla
Crm:

hastalıklı zihniyet bunlar. yazık.

45
6
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Kemal bey istifa

39
5
yanıtYanıtla
Askin Polat:

secım yenilgisi nı nerelerde arıyor sunuz. Tam dikdatör olmuşsun uz, istifa edınız .bu arada o parayı sız nerden almıstınız 300 bin euro vardıya ne oldu

36
6
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Simdi sayin Mehmet simsek imf kapisinda dilenecek tabi verirseler borc para alacak isi cok zor millet gene borclanacak torunlarin torunu bu borcu ödiyecek

1
24
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title