Haberler

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, Mehmet Cengiz'e arazi satmış! Tepkiler yükselince açıklama yaptı

Güncelleme:

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay'ın ilçe belediye başkanlığı yaptığı dönemde muhalefet tarafından sık sık eleştirilen iş insanı Mehmet Cengiz'e arsa sattığının ortaya çıkması yankı uyandırdı. Kendini savunan Tugay, "Belediyenin kaynağa ihtiyacı vardı, borçları kapatmak durumundaydım ve acemi olduğum bir dönemdi. O dönem çalışanlar arsayı satıp gelir elde edebileceğimizi söyledi. Pazarlık yapıp sattım" dedi.

31 Mart'ta CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yarışacak Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde iş insanı Mehmet Cengiz'e arsa satışının ortaya çıkması sonrası açıklama yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NUN HEDEF ALDIĞI İŞ İNSANINA ARSA SATMIŞ

CHP İzmir'de mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi. Tugay'ın adaylığı bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılanırken eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, bazı iddialar ortaya attı. Erdem, Tugay'ın; eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sık sık hedef aldığı ve "5'li çete" dediği iş insanlarından biri olan Mehmet Cengiz'e arsa sattığını söyledi.

Erdem, " Mehmet Cengiz'in talebi üzerine Karşıyaka Belediyesine ait bir arazi satışa çıkartılır. Arazinin eder fiyatı üzerinden Mecliste rakam belirlenir. Ne kadar o rakam? Toplam 32.102.140 TL. İhale olmaksızın encümen kararı ile bu arsa 20.000.000 TL'ye Cengiz'e satıldı." dedi.

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay hızlı başladı! Ünlü iş adamına sattığı arazi gündem olunca jet savunma geldi

TUGAY'DAN ARSA SATIŞI HAKKINDA İLK YORUM

Konuyla ilgili gözlerin çevrildiği Tugay, Gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu. Saymaz'ın aktardığına göre Tugay konuyu şu şekilde özetliyor: "2019 yılında ben göreve geldiğimde Mehmet Cengiz'in ilçe sınırları içerisinde konut projesi olarak almış olduğu bir arazi vardı. Bu arazi sınırları içinde belediyenin 2 dönümlük bir parseli kalmış. Ben de iş başına geldiğimde belediyenin kaynağa ihtiyacı vardı, borçları kapatmak durumundaydım ve esasen de acemi olduğum bir dönemdi. O dönem çalışanlar böyle bir arazi olduğunu bana söylediler, 'Bunu satarsak gelir elde edebiliriz' dediler.

"MAHKEME YOLUNA GİTMEDEN PAZARLIK YAPIP SATTIM"

Bu araziyi süreçte Mehmet Cengiz'e değil de bir başkasına satmayı planladım ancak yasal engel vardı. Bu arsa davalarında eğer bir yeri satacaksanız o arsada daha çok hissesi olanın önceliği var. Dolayısıyla itiraz etmesi durumunda satış gerçekleşmiyor. O nedenle biz başka bir kişiye satamadık. Mehmet Cengiz tarafı mahkemeye gidebileceklerini ve belediyenin bu durumda daha az gelir elde edebileceğini söyledi. Ben de bunun üzerine onlarla mahkeme yoluna gitmeden pazarlık yaptım ve burayı sattım. Bunun karşılığında mahkeme yoluyla alacağımdan daha fazla para aldım. Ancak bu problem benden önce başlamış, benim dönemime yansımış bir problemdi. Ben bunu satınca benim muhaliflerim bunu CHP Genel Merkezi'ne taşıdılar"

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Belediye Başkanlığı Mehmet Cengiz Cemil Tugay İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

haksız mıyım:

siz para için neyi satmazsınız ki? siz var yaa... sizi bilen bilir

233
47
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

ayhana... cehp, lgbt ahlaksızlıktır desin, hdp ile yol yürümesin, kuran kursları kapatılsın demesin ben söz veriyorum cehp ye oy vericem. ben sizin gibi körü körüne karşıtlık üretmem.

yanıt89
yanıt51
Mehmet Vatandaş:

unutmuşsun galiba ülkede 22 yıldır neler satıldı neler:))

yanıt44
yanıt51
gunay yanug:

sizdende midem bulandı chp

171
31
yanıtYanıtla
Sezgin Avcı:

Tüm siyasilerin yaptığı işler araştırılsın parti gözetmeksizin yeter ya millet sizin bu zulmünuzu çekmek zorunda değil

148
8
yanıtYanıtla
Serkan kılıç :

Çalışanlarına kulak veren acemi bir belediye başkanı.. liyakat 0 tecrübe 0 ama İzmire buyuksehir adayı..yazık 5 yıl daha gitti izmirden

117
12
yanıtYanıtla
Osmanlı Torunu :

OY VERMEYİN 5 YILDA KÖY ŞEHİR OLUR AMA 40 YILDIR AYNI KÖY AYNI İZMİR

yanıt67
yanıt8
Metin Yalcin:

Çadır tiyatrosuna hoş geldiniz ... ))

116
9
yanıtYanıtla
Erdinç erbay:

CHP malesef akp nin kazanması için herşeyi yapıyor

90
17
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

çocuk gibi açıklama yapmış. ' çalışanlar sat demiş paraya ihtiyacımız var. satmış. kendi akıl edememiş yani. ne rahat bir parti yaw. insiyatif kullanmak yok.

55
2
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title