Haberler

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören Açıklaması

TBMM Sanayi Komisyonu ile birlikte görevli gittiği Rusya’dan dönen Hasan Ören, Soma’ya gelerek Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına katıldı.

TBMM Sanayi Komisyonu ile birlikte görevli gittiği Rusya'dan dönen Hasan Ören, Soma'ya gelerek Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına katıldı.

Komisyon üyesi milletvekilleri çalışmalarının ikinci günü maden işçilerini ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini dinledi. Kaza günü yaşadıklarını anlatan işçiler alınmayan iş güvenliği tedbirleri ile ilgili çok önemli bilgiler verdi. Çalışma arkadaşlarını kaybetmiş olmanın acısını hala üzerlerinde taşıyan işçiler kaza anını ve yaşadıklarını detaylarıyla anlattı.

Hasan Ören yaptığı açıklamada, Somalı maden işçilerinin bir siyasi partinin ve maden şirketinin çıkarları doğrultusunda kullanılmasının doğru olmadığını söyleyerek "1 milyon ton kömür çıkarılacak bir madenden 3,5 milyon ton kömür çıkarmak kazaları kaçınılmaz hale getirmiştir" dedi. Bilim adamlarının en kolay önlenebilir kaza olarak tanımladıkları bu facianın nedenlerini ve sorumlularını açığa çıkarmanın Meclis'in görevi olduğunu anlatan Ören, sözlerini şöyle tamamladı: " Soma'daki ocaklarda iş güvenliği konusunda hiç bir iyileştirme çalışması yapılmadığı halde, işçilere madene inin baskısı yapılması işçileri ölüme göndermektir. Soma'daki tüm madenlerde iş güvenliği tedbirleri tam olarak alınan iş durdurulmalıdır. Ayrıca TKİ'nin özel sektörle yaptığı tüm sözleşmeler feshedilerek bundan sonra Soma kömür ocaklarını devlet işletmelidir." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Rusya Federasyonu Hasan Ören Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title